Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Mässa om Eko & Hållbar Livsstil 1-2 juli

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekomassa-malin-aghed250x376.jpg

Den 1-2 juli 2017 arrangeras en hälsomässa (Eko & En Hållbar Livsstil) på Masegården, Leksand. På mässan lyfts olika perspektiv fram inom ekologiskt, hälsa och livsstil. Dvs. alternativ inom ekologiskt och hållbart som finns vad gäller mat, kläder, produkter och tjänster som vi använder oss dagligen av. Mässan ger besökarna en möjlighet att hitta alternativ i livet som ska inspirera fler att hitta en balans i livet eller i varje fall börja fundera kring en mer hållbar livsstil och värld. Mässan passar även utmärkt för företag som vill erbjuda sina anställda en möjlighet till ökad förståelse för hållbarhetsfrågor. Exempelvis vad det innebär att leva med ett köpstopp under ett år: Att bryta invanda mönster och normer ger oanade effekter på tankesätt och invanda beteendemönster. Efter ett år med köpstopp som inneburit en omvärdering av vad som är nödvändigt och vad som man kan klara sig utan har resulterat i att Ukulele-familjen nu tänker fortsätta på den inslagna vägen. Familjen, som inte är en familj i den vanliga bemärkelsen, då de består av tre singelföräldrar utan vare sig släktskap eller kärleksrelationer med barn i olika åldrar, har även fått sin övriga omgivning med i tankebanorna. - Många av våra vänner har skämts lite över när de berättat att de handlat än det ena eller det andra. Några har starkt ifrågasatt sig själva. Och vi har haft många resonemang som lyft upp tankarna från det invanda, förväntade beteendemönstret, inte bara köpbeteendet, säger Malin Aghed, en av familjemedlemmarna. - Det har varit nyttigt för oss på olika sätt, och vi är alla överens om att vi vill fortsätta, för oss har det blivit en självklarhet, fortsätter hon. På mässan kommer Ukulele-familjen, känd från både TV och radio dela med sig av erfarenheter och ge konkreta tips hur man genomför ett köpstopp och vilka lärdomar de dragit från detta år. /Jonas Jernberg, Klimatsmart.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Mässa om Eko & Hållbar Livsstil 1-2 juli

2017-02-10
Malin Aghed
Den 1-2 juli 2017 arrangeras en hälsomässa (Eko & En Hållbar Livsstil) på Masegården, Leksand.

På mässan lyfts olika perspektiv fram inom ekologiskt, hälsa och livsstil. Dvs. alternativ inom ekologiskt och hållbart som finns vad gäller mat, kläder, produkter och tjänster som vi använder oss dagligen av.

Mässan ger besökarna en möjlighet att hitta alternativ i livet som ska inspirera fler att hitta en balans i livet eller i varje fall börja fundera kring en mer hållbar livsstil och värld.

Mässan passar även utmärkt för företag som vill erbjuda sina anställda en möjlighet till ökad förståelse för hållbarhetsfrågor.

Exempelvis vad det innebär att leva med ett köpstopp under ett år:

Att bryta invanda mönster och normer ger oanade effekter på tankesätt och invanda beteendemönster. Efter ett år med köpstopp som inneburit en omvärdering av vad som är nödvändigt och vad som man kan klara sig utan har resulterat i att Ukulele-familjen nu tänker fortsätta på den inslagna vägen.

Familjen, som inte är en familj i den vanliga bemärkelsen, då de består av tre singelföräldrar utan vare sig släktskap eller kärleksrelationer med barn i olika åldrar, har även fått sin övriga omgivning med i tankebanorna.

- Många av våra vänner har skämts lite över när de berättat att de handlat än det ena eller det andra. Några har starkt ifrågasatt sig själva. Och vi har haft många resonemang som lyft upp tankarna från det invanda, förväntade beteendemönstret, inte bara köpbeteendet, säger Malin Aghed, en av familjemedlemmarna.

- Det har varit nyttigt för oss på olika sätt, och vi är alla överens om att vi vill fortsätta, för oss har det blivit en självklarhet, fortsätter hon.

På mässan kommer Ukulele-familjen, känd från både TV och radio dela med sig av erfarenheter och ge konkreta tips hur man genomför ett köpstopp och vilka lärdomar de dragit från detta år.

/Jonas Jernberg, Klimatsmart.se
Foto: Foto: Harald Nilsson

Senaste nyheter