Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gunnebo erbjuder hållbart alternativ till det klassiska julbordet

https://www.klimatsmart.se/images/news/gunneboslott210x75.png

I början av december slår Gunnebo Kaffehus och Krog upp portarna till årets julsäsong. Julmiddagarna är ett unikt koncept, skapat utifrån säsongsbaserade ekologiska råvaror, och serveras i rustik historisk miljö. För fyra år sedan lämnade köksmästare Patrik Sewerin det klassiska julbordet för att bjuda gästerna på en nytolkning av julens smaker i form av en fyrarätters julmiddag. – Vi har märkt att det finns en efterfrågan på något annat än ett vanligt julbord. Vi arbetar med en kretsloppsgastronomi där vi sätter säsongens grönsaker i fokus och låter köttet vara tillbehöret för att skapa ett mer hållbart alternativ till det klassiska julbordet. Det som är roligt med detta arbetssätt är att man får vara innovativ, till exempel kommer vi att vedugnsbaka vitkål för att locka fram rustika smaker, säger Patrik. I en historisk miljö som Gunnebo arbetar Patrik inte bara med vedugnen; kockarna har även bevarat smaker från hela året genom mjölksyrning, syltning, saftning och i inläggningar, exempelvis picklades spröda granskott under våren och dessa är nu redo att användas. Med start 4 december 2017 serveras fyrarätters julmiddag samt tvårätters jullunch med efterföljande gottebord från Gunnebos bageri. Bordsreservation sker via tel. 031-334 16 00. Gunnebo Slott och Trädgårdar ligger i Mölndal strax utanför Göteborg. Det är en av Sveriges främsta 1700-talsmiljöer och ett av Göteborgsregionens mest populära besöksmål med slott, butik, turistbyrå, ekologiska trädgårdar, kaffehus och krog samt en omfattande evenemangsverksamhet året om. Slottet byggdes som sommarvilla åt den mycket förmögne köpmannen John Hall och stod färdigt 1796.

NYHETSBREV

 

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Gunnebo erbjuder hållbart alternativ till det klassiska julbordet

2017-11-20
I början av december slår Gunnebo Kaffehus och Krog upp portarna till årets julsäsong. Julmiddagarna är ett unikt koncept, skapat utifrån säsongsbaserade ekologiska råvaror, och serveras i rustik historisk miljö.

För fyra år sedan lämnade köksmästare Patrik Sewerin det klassiska julbordet för att bjuda gästerna på en nytolkning av julens smaker i form av en fyrarätters julmiddag.

– Vi har märkt att det finns en efterfrågan på något annat än ett vanligt julbord. Vi arbetar med en kretsloppsgastronomi där vi sätter säsongens grönsaker i fokus och låter köttet vara tillbehöret för att skapa ett mer hållbart alternativ till det klassiska julbordet. Det som är roligt med detta arbetssätt är att man får vara innovativ, till exempel kommer vi att vedugnsbaka vitkål för att locka fram rustika smaker, säger Patrik.

I en historisk miljö som Gunnebo arbetar Patrik inte bara med vedugnen; kockarna har även bevarat smaker från hela året genom mjölksyrning, syltning, saftning och i inläggningar, exempelvis picklades spröda granskott under våren och dessa är nu redo att användas.

Med start 4 december 2017 serveras fyrarätters julmiddag samt tvårätters jullunch med efterföljande gottebord från Gunnebos bageri. Bordsreservation sker via tel. 031-334 16 00.

Gunnebo Slott och Trädgårdar ligger i Mölndal strax utanför Göteborg. Det är en av Sveriges främsta 1700-talsmiljöer och ett av Göteborgsregionens mest populära besöksmål med slott, butik, turistbyrå, ekologiska trädgårdar, kaffehus och krog samt en omfattande evenemangsverksamhet året om. Slottet byggdes som sommarvilla åt den mycket förmögne köpmannen John Hall och stod färdigt 1796.

Senaste nyheter