Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Amasten installerar batteripark för att lagra egen solenergi

https://www.klimatsmart.se/images/news/amasten-solceller250x332.jpg

Amasten Fastighetsbolag har installerat sin första batteripark, i Nyköping. Under två av fastighetens byggnader har bolaget installerat ett batterilager som har kapacitet att lagra energi från solcellerna på fastigheternas tak. Satsningen är den första i bolagets bestånd och en av få i verklig drift i Sverige. Totalt har batteriparken kapacitet att lagra 243 kwh och kommer att bidra med 100 kW för frekvensstyrning och lastutjämning. - Amasten ligger i framkant vad gäller hållbar digitalisering av sina fastigheter. Batteriparken är byggd i ett av våra nyproduktionsprojekt, och vi har som standard att installera både solceller och laddstolpar för elbil. I Nyköping såg vi möjligheten att testa något nytt, något som vi inte är rädda för på Amasten., säger Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef på Amasten Fastighets AB. - Som fastighetsägare har vi ett stort samhällsansvar och därför letar vi alltid efter nya vägar för hållbar förvaltning. Det är ett jättehäftigt projekt, säger Malin Arnbom, Kommunikationschef på Amasten Fastighets AB. Projektet är ett samarbete mellan Amasten, Checkwatt, Solkompaniet, Dalakraft och Aktea.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Amasten installerar batteripark för att lagra egen solenergi

2021-08-16
Solceller på Amastens fastigheter
Amasten Fastighetsbolag har installerat sin första batteripark, i Nyköping. Under två av fastighetens byggnader har bolaget installerat ett batterilager som har kapacitet att lagra energi från solcellerna på fastigheternas tak. Satsningen är den första i bolagets bestånd och en av få i verklig drift i Sverige.

Totalt har batteriparken kapacitet att lagra 243 kwh och kommer att bidra med 100 kW för frekvensstyrning och lastutjämning.

- Amasten ligger i framkant vad gäller hållbar digitalisering av sina fastigheter. Batteriparken är byggd i ett av våra nyproduktionsprojekt, och vi har som standard att installera både solceller och laddstolpar för elbil. I Nyköping såg vi möjligheten att testa något nytt, något som vi inte är rädda för på Amasten., säger Magnus Jägre, IT- och hållbarhetschef på Amasten Fastighets AB.

- Som fastighetsägare har vi ett stort samhällsansvar och därför letar vi alltid efter nya vägar för hållbar förvaltning. Det är ett jättehäftigt projekt, säger Malin Arnbom, Kommunikationschef på Amasten Fastighets AB.

Projektet är ett samarbete mellan Amasten, Checkwatt, Solkompaniet, Dalakraft och Aktea.

Senaste nyheter