Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Coop Järna vann Årets Ekopris

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-coopjarna250x183.jpg

Coop Järna har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2020. Priset delades ut på White Guide Greens gala 31 augusti, som i år hölls digitalt. Coop Järna fick priset för att de utmärker sig genom sitt breda ekologiska utbud med många KRAV-märkta lokala produkter. – Vi har kommit så här långt tack vare våra medvetna kunder. De har hållbara värderingar, ställer krav och snappar tidigt upp trender i samhället. Butikens resa började långt innan ekologiskt blev trendigt eftersom eko-rörelsen varit stark i regionen länge, berättar Jonas Johansson, butikschef på Coop Järna. Vinnarmotiveringen löd: - En medveten kundkrets, en driven butikschef och ett svårslaget sortiment leder fram till en ekologisk försäljning som borde göra de flesta andra butiker gröna av avund. White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier. I årets kartläggning ingår nära 300 butiker. Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt. – Roligt att en liten butik med så tydligt hållbarhetsfokus vinner Årets Ekopris. Coop Järna har länge erbjudit ett brett sortiment av lokalproducerade KRAV-märkta och ekologiska produkter. Kunderna är med och påverkar det hållbara sortimentet, och kan därmed göra hållbara val när de handlar, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Coop Järna vann Årets Ekopris

2020-09-05
Coop Järna vann Årets Ekopris
Coop Järna har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2020. Priset delades ut på White Guide Greens gala 31 augusti, som i år hölls digitalt.

Coop Järna fick priset för att de utmärker sig genom sitt breda ekologiska utbud med många KRAV-märkta lokala produkter.

– Vi har kommit så här långt tack vare våra medvetna kunder. De har hållbara värderingar, ställer krav och snappar tidigt upp trender i samhället. Butikens resa började långt innan ekologiskt blev trendigt eftersom eko-rörelsen varit stark i regionen länge, berättar Jonas Johansson, butikschef på Coop Järna.

Vinnarmotiveringen löd:
- En medveten kundkrets, en driven butikschef och ett svårslaget sortiment leder fram till en ekologisk försäljning som borde göra de flesta andra butiker gröna av avund.

White Guide Green kartlägger för tredje året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier. I årets kartläggning ingår nära 300 butiker.

Med kategorin Årets Ekopris vill KRAV hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det KRAV-märkta sortimentet och på så sätt kommunicerar mervärdena med KRAV-märkt.

– Roligt att en liten butik med så tydligt hållbarhetsfokus vinner Årets Ekopris. Coop Järna har länge erbjudit ett brett sortiment av lokalproducerade KRAV-märkta och ekologiska produkter. Kunderna är med och påverkar det hållbara sortimentet, och kan därmed göra hållbara val när de handlar, säger Caroline Hellbacher, marknads- och regelutvecklare DVH på KRAV.

Alla nominerade och vinnare i White Guide Green finns presenterade på www.whiteguidegreen.se. Det är en guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta inköp i matbutiken. Bakom initiativet står Bergkvist Publishing och WWF. Utöver Årets Ekopris delades bland annat Årets Hållbara Köttpris ut i samarbete med Scan, Årets Gröna Pris i samarbete med Sydgrönt och Årets Hållbara Matbutik som WWF står bakom.

Senaste nyheter