Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nu kör över 100 bussar i Göteborg på biogas

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-biogasbussar250x188.png

Nu rullar över 100 av Västtrafiks bussar i Göteborgsområdet på biogas från E.ON. På lucia var det premiär för de nya klimatsmarta bussarna som kommer att synas längs Göteborgs gator. Västtrafiks övergripande mål är att minska koldioxidutsläppen från kollektivtrafik i Västsverige med 90 procent till 2035. Som en del i det arbetet kommer nu flera av Västtrafiks bussar att drivas av biogas. Inledningsvis 102 stycken och i juni 2021 ska totalt 150 bussar drivas av E.ONs biogas. – E.ON är möjliggörare i klimatomställningen och vi är glada och stolta att kunna bidra till Västtrafiks mycket ambitiösa klimatarbete. E.ONs biogas är ett hållbart och förnybart drivmedel som är ett smart alternativ i omställningen från fossila bränslen, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige. Avtalet löper under tio års tid och E.ON kommer att leverera biogas till de klimatsmarta bussarna genom den nya biogasdepån som byggts i Grimbo.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nu kör över 100 bussar i Göteborg på biogas

2020-12-16
Nu rullar över 100 av Västtrafiks bussar i Göteborgsområdet på biogas från E.ON. På lucia var det premiär för de nya klimatsmarta bussarna som kommer att synas längs Göteborgs gator.

Västtrafiks övergripande mål är att minska koldioxidutsläppen från kollektivtrafik i Västsverige med 90 procent till 2035. Som en del i det arbetet kommer nu flera av Västtrafiks bussar att drivas av biogas. Inledningsvis 102 stycken och i juni 2021 ska totalt 150 bussar drivas av E.ONs biogas.

– E.ON är möjliggörare i klimatomställningen och vi är glada och stolta att kunna bidra till Västtrafiks mycket ambitiösa klimatarbete. E.ONs biogas är ett hållbart och förnybart drivmedel som är ett smart alternativ i omställningen från fossila bränslen, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Avtalet löper under tio års tid och E.ON kommer att leverera biogas till de klimatsmarta bussarna genom den nya biogasdepån som byggts i Grimbo.
Källa: E.ON
Foto: Tobias Johansson/E.ON

Senaste nyheter