Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Test av naturlig hårfärg

https://www.klimatsmart.se/images/news/susanne250x180.jpg

Kanske är du sugen på att fräscha upp håret lite inför hösten? Vi har låtit två i vår testpanel prova en helt naturlig hårfärg från märket Radico. Radico’s hårfärger finns i flera färger och är tillverkade av ekologiskt odlade örter som indigo, hibiscus, henna och kaffe. Färgen är certifierad enligt Ecocert och USDA Organic. Såhär tyckte våra testpersoner Lisa och Susanne om färgen. Susanne valde att färga sitt blonda hår i en härlig vinröd färg av henna och växtfärger: -”Jag har axellångt hår så till mig räckte halva förpackningen. Jag är blonderad för ungefär 1,5 år sen och blekningen sitter fortfarande kvar i topparna, därav den tvåfärgade looken. Henna reparerar skadat och slitet hår och det kändes nästan på en gång. Ungefär som när man haft en inpackning i håret. Jag är helnöjd och kan absolut tänka mig att köpa färgen och använda igen.” Lisa valde att färga sitt hår i en naturlig brun färg: - ”Det var första gången jag testade den här typen av hårfärg. För mig som har ganska kort hår räcker en förpackning pulver till tre färgningar, vilket gör färgen väldigt prisvärd. Enligt instruktionen ska färgen sitta minst 45-60 minuter, men kan sitta upp till 2-3 timmar om man vill ha mörkare färg. Jag lät färgen sitta 60 minuter första gången och 120 minuter andra gången. Skillnaden blev att den täckte alla gråa hår andra gången, första gången täckte den de flesta men inte riktigt alla. Jag är väldigt nöjd och kommer definitivt att fortsätta färga med denna slags färg, har redan beställt en i rödare nyans.” (Bild på Lisas resultat finns att hitta i En lagom dos grönts blogginlägg).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Test av naturlig hårfärg

2013-10-04
Kanske är du sugen på att fräscha upp håret lite inför hösten? Vi har låtit två i vår testpanel prova en helt naturlig hårfärg från märket Radico. Radico’s hårfärger finns i flera färger och är tillverkade av ekologiskt odlade örter som indigo, hibiscus, henna och kaffe. Färgen är certifierad enligt Ecocert och USDA Organic. Såhär tyckte våra testpersoner Lisa och Susanne om färgen.

Susanne valde att färga sitt blonda hår i en härlig vinröd färg av henna och växtfärger:

-”Jag har axellångt hår så till mig räckte halva förpackningen. Jag är blonderad för ungefär 1,5 år sen och blekningen sitter fortfarande kvar i topparna, därav den tvåfärgade looken. Henna reparerar skadat och slitet hår och det kändes nästan på en gång. Ungefär som när man haft en inpackning i håret. Jag är helnöjd och kan absolut tänka mig att köpa färgen och använda igen.”

Lisa valde att färga sitt hår i en naturlig brun färg:

- ”Det var första gången jag testade den här typen av hårfärg. För mig som har ganska kort hår räcker en förpackning pulver till tre färgningar, vilket gör färgen väldigt prisvärd. Enligt instruktionen ska färgen sitta minst 45-60 minuter, men kan sitta upp till 2-3 timmar om man vill ha mörkare färg. Jag lät färgen sitta 60 minuter första gången och 120 minuter andra gången. Skillnaden blev att den täckte alla gråa hår andra gången, första gången täckte den de flesta men inte riktigt alla. Jag är väldigt nöjd och kommer definitivt att fortsätta färga med denna slags färg, har redan beställt en i rödare nyans.”

(Bild på Lisas resultat finns att hitta i En lagom dos grönts blogginlägg).

Pris: 99 kr per förpackning hos www.grongava.se

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter