Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Malmös första ekologiska frisör med Grön Salong-märkning

https://www.klimatsmart.se/images/news/bruns-frisorer228x110.jpg

Bruns Frisörer är en salong med krav på bra arbetsmiljö, god känsla och hög standard. Vi som frisörer vill kunna jobba på ett hållbart sätt och samtidigt vara kreativa i vårt skapande. Frisörer exponeras flera dagar i veckan för kemikalier som är direkt skadliga och allergiframkallande. För oss känns det inte bra – därför valde vi för ett par år sedan en annan väg. Under det senaste 10 åren har marknaden exploderat av ekologiska produkter och hårfärger. Det är otroligt roligt och ett steg i rätt riktning. Avigsidan med detta är att reglerna är få, en etikett kan lova ekologiskt innehåll, men läser man det finstilta kanske hälften är bra ingredienser och andra hälften lika skadliga som innan. Som konsument (och även som frisör) är det en djungel att ta sig i genom och reda ut vad som är ”på riktigt”. Det är anledningen till att vi valt att certifiera oss som Grön Salong. Certifieringen startade i Danmark men finns nu i hela Skandinavien. Att vara Grön Salong innebär till stor del att vi har en lista med ämnen som är förbjudna för oss att använda. Anledningen till förbud kan vara att en produkt är allergiframkallande eller har annan hälsopåverkan men också miljöpåverkan. Certifieringen blir alltså vår garanti som frisörer och för dig som kund för att du ska veta vad du får. Arbetssättet skiljer sig från en traditionell frisörs sätt att arbeta men vi uppnår lika lyckade resultat! Efter ett par år i Lund är vi nu redo för Malmö! Vi har såklart kvar salongen i Lund, men nu finns vi även i Malmö med Malmös första certifierade Gröna Salong. Vi håller till på Kalendegatan 12, kom in och säg hej! Följ oss på Facebook (Bruns Frisörer Grön Salong) och Instagram (@brunsfrisorer) så får du reda på alla nyheter om oss och våra produkter! Välkommen. /Johanna Lindskoug och Cecilia C Nilsson, ägare av Bruns Frisörer. PS. Om du är intresserad av att jobba som oss så hittar du mer information om våra kurser på vår hemsida, www.brunsfrisorer.se!

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Malmös första ekologiska frisör med Grön Salong-märkning

2016-12-01
Bruns Frisörer är en salong med krav på bra arbetsmiljö, god känsla och hög standard. Vi som frisörer vill kunna jobba på ett hållbart sätt och samtidigt vara kreativa i vårt skapande. Frisörer exponeras flera dagar i veckan för kemikalier som är direkt skadliga och allergiframkallande. För oss känns det inte bra – därför valde vi för ett par år sedan en annan väg.

Under det senaste 10 åren har marknaden exploderat av ekologiska produkter och hårfärger. Det är otroligt roligt och ett steg i rätt riktning. Avigsidan med detta är att reglerna är få, en etikett kan lova ekologiskt innehåll, men läser man det finstilta kanske hälften är bra ingredienser och andra hälften lika skadliga som innan.

Som konsument (och även som frisör) är det en djungel att ta sig i genom och reda ut vad som är ”på riktigt”. Det är anledningen till att vi valt att certifiera oss som Grön Salong. Certifieringen startade i Danmark men finns nu i hela Skandinavien.

Att vara Grön Salong innebär till stor del att vi har en lista med ämnen som är förbjudna för oss att använda. Anledningen till förbud kan vara att en produkt är allergiframkallande eller har annan hälsopåverkan men också miljöpåverkan.

Certifieringen blir alltså vår garanti som frisörer och för dig som kund för att du ska veta vad du får. Arbetssättet skiljer sig från en traditionell frisörs sätt att arbeta men vi uppnår lika lyckade resultat!

Efter ett par år i Lund är vi nu redo för Malmö! Vi har såklart kvar salongen i Lund, men nu finns vi även i Malmö med Malmös första certifierade Gröna Salong. Vi håller till på Kalendegatan 12, kom in och säg hej!

Följ oss på Facebook (Bruns Frisörer Grön Salong) och Instagram (@brunsfrisorer) så får du reda på alla nyheter om oss och våra produkter!

Välkommen.

/Johanna Lindskoug och Cecilia C Nilsson,
ägare av Bruns Frisörer.

PS. Om du är intresserad av att jobba som oss så hittar du mer information om våra kurser på vår hemsida, www.brunsfrisorer.se!

Senaste nyheter