Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Gör eget ekoschampo

https://www.klimatsmart.se/images/news/schampo200x130.jpeg

Nu börjar sensommaren smyga sig på och fortfarande har det inte varit någon riktig sommar, eller vad säger ni? För er som tröttnat på att sitta inne och läsa en bok som regnet öser ner utanför ha vi ett tips på en annan aktivitet. AM naturprodukter säljer en gör det själv sats för dig som vill göra eget ekologiskt schampo. Förutom att det är en rolig grej så gör det även gott för ditt sommarslitna hår. Så här går det till: Koka upp 2 liter vatten och låt det svalna. I vattnet kan du lägga i olika örter, det roliga är att du kan välja helt själv vilka örter du vill ha. Är du blond passar kamomill och salvia bra, och är du mörk är nässlor och björkblad utmärkt. Glöm inte att sila avkoket före du rör ner Xantangum eller Guarmjöl. Vispa kraftigt under tiden du tillsätter 30 gram guarmjöl (förtjockningsmedel). Sen kan du tillsätta 15 gram Natriumbensoat. det fungerar som konserveringsmedel och hindrar shampot från att mögla. Det går bra att minska på mängden natriumbensoat om du inte har några örter i shampot. Nu går det bra att tillsätta lite övriga produkter om du vill efter eget tyckte och smak. Exempelvis kan du tillsätta 1/2 dl solrosolja, som fungerar lite som balsam. Eller lite citronsaft som bleker och ger lyster åt håret. Nu får du även tillsätta din favoritdoft(er). Det går bra dela upp vätskan i mindre satser så att du får schampon med flera olika dofter. Efter det rör du försiktigt ner tvättensiden. Det kan bli problem att fördela lika om du har många olika satser men bara du kommer ihåg att röra försiktigt går det bra att sätta tvättensiden före doften. Sen är det bara att hälla över schampot på flaska och vips så har du ett helt naturligt och personligt schampo. Pris: 225 kr/sats (en sats ger ca 2,5 liter schampo) Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Gör eget ekoschampo

2012-08-07
Nu börjar sensommaren smyga sig på och fortfarande har det inte varit någon riktig sommar, eller vad säger ni? För er som tröttnat på att sitta inne och läsa en bok som regnet öser ner utanför ha vi ett tips på en annan aktivitet. AM naturprodukter säljer en gör det själv sats för dig som vill göra eget ekologiskt schampo. Förutom att det är en rolig grej så gör det även gott för ditt sommarslitna hår.

Så här går det till:

Koka upp 2 liter vatten och låt det svalna. I vattnet kan du lägga i olika örter, det roliga är att du kan välja helt själv vilka örter du vill ha. Är du blond passar kamomill och salvia bra, och är du mörk är nässlor och björkblad utmärkt.

Glöm inte att sila avkoket före du rör ner Xantangum eller Guarmjöl. Vispa kraftigt under tiden du tillsätter 30 gram guarmjöl (förtjockningsmedel).

Sen kan du tillsätta 15 gram Natriumbensoat. det fungerar som konserveringsmedel och hindrar shampot från att mögla. Det går bra att minska på mängden natriumbensoat om du inte har några örter i shampot.

Nu går det bra att tillsätta lite övriga produkter om du vill efter eget tyckte och smak. Exempelvis kan du tillsätta 1/2 dl solrosolja, som fungerar lite som balsam. Eller lite citronsaft som bleker och ger lyster åt håret. Nu får du även tillsätta din favoritdoft(er). Det går bra dela upp vätskan i mindre satser så att du får schampon med flera olika dofter.

Efter det rör du försiktigt ner tvättensiden. Det kan bli problem att fördela lika om du har många olika satser men bara du kommer ihåg att röra försiktigt går det bra att sätta tvättensiden före doften.

Sen är det bara att hälla över schampot på flaska och vips så har du ett helt naturligt och personligt schampo.

Pris: 225 kr/sats (en sats ger ca 2,5 liter schampo)

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter