Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Så här håller du igång cyklandet på hösten

https://www.klimatsmart.se/images/news/autumn_picture_sara.jpg

När temperaturen börjar sjunka under hösten är det många som väljer att ställa undan sina cyklar. Under hösten är det kyligare, det regnar oftare och det blir mörkt tidigt. Det blir helt enkelt tristare väder, men hösten behöver inte vara ett hinder för att du ska cykla! Nedanför listar vi några tips för hur du ska få ut det mesta av ditt cyklande även under hösten: För att du ska kunna cykla bättre så är det viktigt att du inte nöter ut dina bromsar. Första steget är att kolla bromsklossarnas hål. Dessa hål ser till att vattnet töms snabbare och att du kan bromsa normalt även när det regnar. Ser du inte hålen längre? Då är det dags att skaffa nya! Klä dig i ordentliga kläder: Det är inte bara din cykel som måste förbereda sig för det hårdare klimatet! Regnkläder är något som en del inte gillar, men som erbjuder ordentligt med skydd när du ska ut i regnet. Regnkläder har dessutom blivit mycket modernare och bekvämare än vad de brukade vara en gång i tiden, nu finns det inga ursäkter att inte investera i ett nytt regnställ. Det är även viktigt att välja kläder som andas och erbjuder ordentligt vindskydd. Genom att ha ordentliga ytterkläder så blir det mycket behagligare att bege sig ut i höstvädret. Glöm inte bort cykeldäcken! Se till att du har tillräckligt med luft i däcken och att du inte pumpat upp dem för mycket eller för lite. För mjuka däck gör det tungt att trampa, medan däck som du har pumpat för mycket kommer göra att du får starkare stötar. När du hittat en bra balans så kommer du märka att du cyklar lättare än vanligt. Visst, hösten kan vara kylig och grå – men den kan även vara väldigt vacker! Solen tittar fortfarande fram, löven på träden börjar skifta i färg till sprakande nyanser i rött och gult, frost skimrar vackert i solen och luften är frisk och rik på dofter. Höstens charm gör det till ett utmärkt tillfälle att hoppa på cykeln och upptäcka naturens skönhet! Om du väljer att lämna cykeln hemma så riskerar du att missa den vackra höstnaturen som vi har i Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Så här håller du igång cyklandet på hösten

2018-10-31
Njut av cykeln hela hösten
När temperaturen börjar sjunka under hösten är det många som väljer att ställa undan sina cyklar. Under hösten är det kyligare, det regnar oftare och det blir mörkt tidigt. Det blir helt enkelt tristare väder, men hösten behöver inte vara ett hinder för att du ska cykla! Nedanför listar vi några tips för hur du ska få ut det mesta av ditt cyklande även under hösten:

För att du ska kunna cykla bättre så är det viktigt att du inte nöter ut dina bromsar. Första steget är att kolla bromsklossarnas hål. Dessa hål ser till att vattnet töms snabbare och att du kan bromsa normalt även när det regnar. Ser du inte hålen längre? Då är det dags att skaffa nya!

Klä dig i ordentliga kläder:
Det är inte bara din cykel som måste förbereda sig för det hårdare klimatet! Regnkläder är något som en del inte gillar, men som erbjuder ordentligt med skydd när du ska ut i regnet. Regnkläder har dessutom blivit mycket modernare och bekvämare än vad de brukade vara en gång i tiden, nu finns det inga ursäkter att inte investera i ett nytt regnställ. Det är även viktigt att välja kläder som andas och erbjuder ordentligt vindskydd. Genom att ha ordentliga ytterkläder så blir det mycket behagligare att bege sig ut i höstvädret.

Glöm inte bort cykeldäcken!
Se till att du har tillräckligt med luft i däcken och att du inte pumpat upp dem för mycket eller för lite. För mjuka däck gör det tungt att trampa, medan däck som du har pumpat för mycket kommer göra att du får starkare stötar. När du hittat en bra balans så kommer du märka att du cyklar lättare än vanligt.

Visst, hösten kan vara kylig och grå – men den kan även vara väldigt vacker! Solen tittar fortfarande fram, löven på träden börjar skifta i färg till sprakande nyanser i rött och gult, frost skimrar vackert i solen och luften är frisk och rik på dofter. Höstens charm gör det till ett utmärkt tillfälle att hoppa på cykeln och upptäcka naturens skönhet! Om du väljer att lämna cykeln hemma så riskerar du att missa den vackra höstnaturen som vi har i Sverige.
Källa: HelloRider

Senaste nyheter