Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cykla mot en grönare värld

https://www.klimatsmart.se/images/news/klimatsmart-foto.jpeg

Klmimat och miljö. Det måste ändå vara ett av de mest omtalade ämnena vi ser just nu. Effekten mänskligheten har haft på vår planet är enorm, men sedan många år tillbaka har vi sett en tydlig förändring. Många väljer nu bort plastpåsarna i matbutikerna, stora företag har förbjudit sugrör och elcykelns popularitet växer med varje år som går. När det kommer till just elcyklar så har vi sett en imponerande ökning på försäljningen med hela 53 procent mellan september 2017 och augusti 2018. Vi ser också en stor satsning på cykelbanor, broar och cykelgarage. Förhoppningsvis är detta tecken på att vi, sakta men säkert, är på väg mot ett samhälle som inte längre förlitar sig på busstabellen eller bilar som vårt dagliga transportsätt. Det finns ett enormt antal svenskar som har en pendlingstid på mindre än 30 minuter med cykel, vilket är kortare tid än mångas bilresor som innefattar både köer och frustrationer. Genom att cykla så undviker du inte bara dyra bensinkostnader eller rusningstrafik, men du förbättrar också din egen hälsa. Cykeln är heller inte längre sedd som barnens transportsätt mellan skola och hem, utan det har blivit ett effektivt och flexibelt transportmedel för miljontals människor i alla åldrar. Förhoppningsvis är denna positiva rörelse här för att stanna, där vi ser förbättringar i infrastrukturen som underlättar för cyklister. Stora summor pengar investeras i cykelbanor och det finns självklart massvis med anledningar till varför man valt att göra denna satsning. Bland annat så ser man att svenskar blir allt miljömedvetna, allt fler väljer att cykla och att det finns ett växande intresse för att köpa elcykel. Det är självfallet inte möjligt för alla att byta bort sin bil eller busskort mot enbart en elcykel eller cykel. Längre resor eller storhandlingar på matbutiken utan bil kan bli mer problematiskt. Vad som är viktigt att inse är att varje gång man väljer bort bilen eller ett annat fordon som utger emissioner så gör man något positivt. Att investera i en elcykel eller cykel är inte bara positivt för miljön men också för din egen hälsa, plånbok och samvete.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cykla mot en grönare värld

2019-01-23
Klmimat och miljö. Det måste ändå vara ett av de mest omtalade ämnena vi ser just nu.

Effekten mänskligheten har haft på vår planet är enorm, men sedan många år tillbaka har vi sett en tydlig förändring. Många väljer nu bort plastpåsarna i matbutikerna, stora företag har förbjudit sugrör och elcykelns popularitet växer med varje år som går.

När det kommer till just elcyklar så har vi sett en imponerande ökning på försäljningen med hela 53 procent mellan september 2017 och augusti 2018. Vi ser också en stor satsning på cykelbanor, broar och cykelgarage.

Förhoppningsvis är detta tecken på att vi, sakta men säkert, är på väg mot ett samhälle som inte längre förlitar sig på busstabellen eller bilar som vårt dagliga transportsätt. Det finns ett enormt antal svenskar som har en pendlingstid på mindre än 30 minuter med cykel, vilket är kortare tid än mångas bilresor som innefattar både köer och frustrationer. Genom att cykla så undviker du inte bara dyra bensinkostnader eller rusningstrafik, men du förbättrar också din egen hälsa.

Cykeln är heller inte längre sedd som barnens transportsätt mellan skola och hem, utan det har blivit ett effektivt och flexibelt transportmedel för miljontals människor i alla åldrar.

Förhoppningsvis är denna positiva rörelse här för att stanna, där vi ser förbättringar i infrastrukturen som underlättar för cyklister. Stora summor pengar investeras i cykelbanor och det finns självklart massvis med anledningar till varför man valt att göra denna satsning. Bland annat så ser man att svenskar blir allt miljömedvetna, allt fler väljer att cykla och att det finns ett växande intresse för att köpa elcykel.

Det är självfallet inte möjligt för alla att byta bort sin bil eller busskort mot enbart en elcykel eller cykel. Längre resor eller storhandlingar på matbutiken utan bil kan bli mer problematiskt. Vad som är viktigt att inse är att varje gång man väljer bort bilen eller ett annat fordon som utger emissioner så gör man något positivt. Att investera i en elcykel eller cykel är inte bara positivt för miljön men också för din egen hälsa, plånbok och samvete.
Källa: Hellorider

Senaste nyheter