Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Cykla mer och lev längre

https://www.klimatsmart.se/images/news/e-bike_on_grass.jpg

Att cykla är inte bara ett roligt färdmedel, utan det är även riktigt bra för hälsan. En hektisk livsstil kan göra det svårt att hitta tid till träning, och då är cykling ett utmärkt alternativ. Det är lättillgängligt, skonsamt för kroppen och hjälper dig att få ett rörligare vardagsliv! 1. Cykling och diabetes En av de största anledningar till att människor drabbas av typ 2-diabetes är livsstil. Onyttig mat och brist på motion kan öka risken att bli drabbad av typ 2-diabetes, medans regelbunden motion och nyttig diet kan minska risken för typ 2-diabetes. 2. Cykling och fetma Att cykla är ett enkelt och effektivt sätt att kontrollera vikten. Cykling ökar din ämnesomsättning, bygger muskler och bränner kroppsfett. En halvtimmes daglig cykling kan bränna upp till 5 kg under loppet av ett år, vilket gör cykling till ett utmärkt alternativ för vardagsträning och de som vill hålla vikten i schack. 3. Cykling och hjärtsjukdomar Om du cyklar regelbundet så arbetar ditt hjärta, dina lungor blir starkare och din blodcirkulation stimuleras. Cykling stärker inte bara din hjärtmuskel, utan ger dig även en lägre vilopuls och reducerar blodfettsnivåer. Forskning har visat att allt detta minskar risken för kardiovaskulära sjukdomar på långt sikt. 4. Cykling och välmående Cykling är bra för både fysisk hälsa, och mental hälsa. Regelbunden motion, som cykling, kan ha stor påverkan för vår psykiska hälsa. Endorfiner utsöndras, kroppen blir avslappnad och det kan vara ett bra distraktionsmoment mot negativa tankar. Att cykla kan, med andra ord, åka till välmående och göra dig gladare.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Cykla mer och lev längre

2018-11-07
Att cykla är inte bara ett roligt färdmedel, utan det är även riktigt bra för hälsan. En hektisk livsstil kan göra det svårt att hitta tid till träning, och då är cykling ett utmärkt alternativ. Det är lättillgängligt, skonsamt för kroppen och hjälper dig att få ett rörligare vardagsliv!

1. Cykling och diabetes
En av de största anledningar till att människor drabbas av typ 2-diabetes är livsstil. Onyttig mat och brist på motion kan öka risken att bli drabbad av typ 2-diabetes, medans regelbunden motion och nyttig diet kan minska risken för typ 2-diabetes.

2. Cykling och fetma
Att cykla är ett enkelt och effektivt sätt att kontrollera vikten. Cykling ökar din ämnesomsättning, bygger muskler och bränner kroppsfett. En halvtimmes daglig cykling kan bränna upp till 5 kg under loppet av ett år, vilket gör cykling till ett utmärkt alternativ för vardagsträning och de som vill hålla vikten i schack.

3. Cykling och hjärtsjukdomar
Om du cyklar regelbundet så arbetar ditt hjärta, dina lungor blir starkare och din blodcirkulation stimuleras. Cykling stärker inte bara din hjärtmuskel, utan ger dig även en lägre vilopuls och reducerar blodfettsnivåer. Forskning har visat att allt detta minskar risken för kardiovaskulära sjukdomar på långt sikt.

4. Cykling och välmående
Cykling är bra för både fysisk hälsa, och mental hälsa. Regelbunden motion, som cykling, kan ha stor påverkan för vår psykiska hälsa. Endorfiner utsöndras, kroppen blir avslappnad och det kan vara ett bra distraktionsmoment mot negativa tankar. Att cykla kan, med andra ord, åka till välmående och göra dig gladare.
Källa: HelloRider

Senaste nyheter