Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-hallbartlantbruk250x234.jpg

Värmland hamnar i topp bland Sveriges län i årets hållbarhetsranking från KRAV. Totalt är det 32 procent av djuren och 28 procent av jordbruksmarken i Värmland som uppfyller KRAVs regler för god djurvälfärd och ett mer hållbart jordbruk. – Att så många lantbrukare i Värmland tar så väl hand om både djur och natur är verkligen något att vara stolt över. På en KRAV-godkänd gård ställs mycket höga krav på djurvälfärden och att man brukar jordbruksmarken på ett långsiktigt hållbart sätt, säger Emma Rung, vd på KRAV. I KRAVs årliga rankning, där både djur och jordbruk ingår, hamnar Värmland i topp och försvarar därmed sin förstaplats från förra året. 32 procent av djuren i länet uppfyller KRAVs regler och 28 procent av jordbruksmarken brukas med KRAV-godkända metoder, vilket är bäst i landet både vad gäller djur och jordbruksmark. – Genom att välja KRAV-märkta produkter kan du som konsument stärka den biologiska mångfalden, sänka Sveriges klimatutsläpp och minska spridningen av bekämpningsmedel, säger Emma Rung. I landet som helhet är 17 procent av djuren KRAV-certifierade och 17 procent av jordbruksmarken brukas med metoder som lever upp till KRAVs regler. Förutom Värmland placerar sig även Östergötland och Södermanland högt i rankningen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Värmland bäst på hållbarhet för djur och jordbruk

2022-09-09
Värmland bäst på hållbart lantbruk
Värmland hamnar i topp bland Sveriges län i årets hållbarhetsranking från KRAV. Totalt är det 32 procent av djuren och 28 procent av jordbruksmarken i Värmland som uppfyller KRAVs regler för god djurvälfärd och ett mer hållbart jordbruk.

– Att så många lantbrukare i Värmland tar så väl hand om både djur och natur är verkligen något att vara stolt över. På en KRAV-godkänd gård ställs mycket höga krav på djurvälfärden och att man brukar jordbruksmarken på ett långsiktigt hållbart sätt, säger Emma Rung, vd på KRAV.

I KRAVs årliga rankning, där både djur och jordbruk ingår, hamnar Värmland i topp och försvarar därmed sin förstaplats från förra året. 32 procent av djuren i länet uppfyller KRAVs regler och 28 procent av jordbruksmarken brukas med KRAV-godkända metoder, vilket är bäst i landet både vad gäller djur och jordbruksmark.

– Genom att välja KRAV-märkta produkter kan du som konsument stärka den biologiska mångfalden, sänka Sveriges klimatutsläpp och minska spridningen av bekämpningsmedel, säger Emma Rung.

I landet som helhet är 17 procent av djuren KRAV-certifierade och 17 procent av jordbruksmarken brukas med metoder som lever upp till KRAVs regler. Förutom Värmland placerar sig även Östergötland och Södermanland högt i rankningen.
Källa: KRAV

Senaste nyheter