Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Echandia vinner E-Prize 2021 för sina klimatinnovationer

https://www.klimatsmart.se/images/news/eprize2021-echandia250x244.jpg

Echandia har den 16 november utsetts till vinnare av 2021 års E-Prize, Sveriges största pris för klimatinnovationer: - Målet är att genomföra med den tyngre sjöfarten vad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren, löd juryns motivering. E-prize, som arrangerades för 13:e året i rad, tillsammans med E.On, tidningen Aktuell Hållbarhet och Dagens industri, är ett av Sveriges mest prestigefyllda pris för företag som verkar inom energi- och klimatomställning. Målet är att stimulera utvecklingen av svenska bolag som bidrar till innovationer som möjliggör grön omställning. Echandia var en av tre finalister i kategorin Hållbara transporter. De övriga bolagen i kategorin var båttillverkaren Candela och Chargenode som gör smarta laddstolpar för bilar. Den 16 november utsågs Echandia till vinnare med motiveringen: - Målet är att genomföra med den tyngre sjöfartenvad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren. Magnus Eriksson, CEO, Echandia, kommenterar: - Jag är både stolt och tacksam över den här utmärkelsen för Echandia. Den stärker oss i vårt fortsatta arbete med innovation och teknikutveckling för en elektrifierad och utsläppsfri sjöfart. En utveckling som accelererar både i Sverige och globalt. Vi är glada att det vi gör fångar omvärldens intresse och ser det som ett kvitto på att vi är på rätt spår. Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige, kommenterar: - E-Prize stimulerar innovationer på energiområdet som är helt nödvändiga för att driva på förändring och klara energiomställningen. Årets pristagare visar verkligen vilken innovationskraft som finns runt om i landet. Vi på E.ON är stolta över att lyfta fram vinnarna och deras innovationer, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige. Om Echandia: Echandia är världsledande i utvecklingen av avancerade batterisystem för maritima applikationer. Echandias LTO-system är de enda i världen som är typgodkända och certifierade av både Bureau Veritas och DNV för maritimt bruk. Idag består Echandia av ett trettiotal anställda där de flesta återfinns på huvudkontoret i Solna.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Andreas Sandmon

Dela på Facebook

Echandia vinner E-Prize 2021 för sina klimatinnovationer

2021-11-17
Magnus Eriksson, Echandia
Echandia har den 16 november utsetts till vinnare av 2021 års E-Prize, Sveriges största pris för klimatinnovationer:

- Målet är att genomföra med den tyngre sjöfarten vad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren, löd juryns motivering.

E-prize, som arrangerades för 13:e året i rad, tillsammans med E.On, tidningen Aktuell Hållbarhet och Dagens industri, är ett av Sveriges mest prestigefyllda pris för företag som verkar inom energi- och klimatomställning. Målet är att stimulera utvecklingen av svenska bolag som bidrar till innovationer som möjliggör grön omställning.

Echandia var en av tre finalister i kategorin Hållbara transporter. De övriga bolagen i kategorin var båttillverkaren Candela och Chargenode som gör smarta laddstolpar för bilar. Den 16 november utsågs Echandia till vinnare med motiveringen:

- Målet är att genomföra med den tyngre sjöfartenvad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren.

Magnus Eriksson, CEO, Echandia, kommenterar:

- Jag är både stolt och tacksam över den här utmärkelsen för Echandia. Den stärker oss i vårt fortsatta arbete med innovation och teknikutveckling för en elektrifierad och utsläppsfri sjöfart. En utveckling som accelererar både i Sverige och globalt. Vi är glada att det vi gör fångar omvärldens intresse och ser det som ett kvitto på att vi är på rätt spår.

Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige, kommenterar:

- E-Prize stimulerar innovationer på energiområdet som är helt nödvändiga för att driva på förändring och klara energiomställningen. Årets pristagare visar verkligen vilken innovationskraft som finns runt om i landet. Vi på E.ON är stolta över att lyfta fram vinnarna och deras innovationer, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Om Echandia:

Echandia är världsledande i utvecklingen av avancerade batterisystem för maritima applikationer. Echandias LTO-system är de enda i världen som är typgodkända och certifierade av både Bureau Veritas och DNV för maritimt bruk. Idag består Echandia av ett trettiotal anställda där de flesta återfinns på huvudkontoret i Solna.
Källa: Echandia
Foto: Pax Engström

Senaste nyheter