Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Båt som omvandlar havsvatten till energi i Stockholm 24 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/energy-observer250x179.jpg

Energy Observer som är världens första båt som omvandlar havsvatten till energi besöker Stockholm 24 maj till 2 juni. Den franska ombyggda maxikatamaranen Energy Observer är på världsturné med uppdrag att testa avancerad teknik i extrema förhållanden, för att bidra till en snabbare utveckling och ökad användning av gröna energisystem inom sjöfarten. Båten har redan tillryggalagt över 11 000 sjömil och gör sin 38:e anhalt i Stockholm den 24 maj, för ett åtta dagar långt besök. Genom den medföljande utställningen får allmänheten upptäcka de olika energilösningarna och lära sig mer om den sex år långa världsturnén. Båten är ett flytande laboratorium på turné runt jorden för att främja och utveckla framtida förnybara energikällor inom sjöfarten. Fartyget är först i världen att omvandla havsvatten till vätgas och rör sig på världens hav med noll avtryck på miljön. Med en kombination av tre olika källor av förnybar energi: sol, vind och vatten samt två former av lagring: batterier och vätgas (avkarboniserad), är Energy Observer en flytande symbol för framtida energianvändning och rör sig runt världshaven med noll utsläpp av växthusgaser eller luftburna partiklar. Energy Observer är det första fartyget i världen att omvandla havsvatten till vätgas genom en elektrolytisk process (kemisk reaktion) och därmed skapa och lagraenergi. Syftet är att hitta olika lösningar som kan få en mycket bredare användning inom sjöfarten. Energy Observer kommer att ligga förtöjd nedanför Kungliga Slottet på Skeppsbron med medföljande utställning för allmänheten - om resan, dess syfte, hur man använder och utforskar framtida grön energi etc. Utställningen är öppen för allmänheten varje dag mellan 10:00 och 18:00.

Redaktör:
Andreas Sandmon

Dela på Facebook

Båt som omvandlar havsvatten till energi i Stockholm 24 maj

2019-05-22
Energy Observer
Energy Observer som är världens första båt som omvandlar havsvatten till energi besöker Stockholm 24 maj till 2 juni.

Den franska ombyggda maxikatamaranen Energy Observer är på världsturné med uppdrag att testa avancerad teknik i extrema förhållanden, för att bidra till en snabbare utveckling och ökad användning av gröna energisystem inom sjöfarten.

Båten har redan tillryggalagt över 11 000 sjömil och gör sin 38:e anhalt i Stockholm den 24 maj, för ett åtta dagar långt besök. Genom den medföljande utställningen får allmänheten upptäcka de olika energilösningarna och lära sig mer om den sex år långa världsturnén.

Båten är ett flytande laboratorium på turné runt jorden för att främja och utveckla framtida förnybara energikällor inom sjöfarten. Fartyget är först i världen att omvandla havsvatten till vätgas och rör sig på världens hav med noll avtryck på miljön.

Med en kombination av tre olika källor av förnybar energi: sol, vind och vatten samt två former av lagring: batterier och vätgas (avkarboniserad), är Energy Observer en flytande symbol för framtida energianvändning och rör sig runt världshaven med noll utsläpp av växthusgaser eller luftburna partiklar.

Energy Observer är det första fartyget i världen att omvandla havsvatten till vätgas genom en elektrolytisk process (kemisk reaktion) och därmed skapa och lagraenergi. Syftet är att hitta olika lösningar som kan få en mycket bredare användning inom sjöfarten.

Energy Observer kommer att ligga förtöjd nedanför Kungliga Slottet på Skeppsbron med medföljande utställning för allmänheten - om resan, dess syfte, hur man använder och utforskar framtida grön energi etc.

Utställningen är öppen för allmänheten varje dag mellan 10:00 och 18:00.
Foto: Energy Observer - Antoine Drancey

Senaste nyheter