Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanenmärkta Movehome introducerar framtidens villavisning

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-framtidenshusvisning250x155.jpg

Movehome som säljer svanenmärkta småhus tar nu villavisningen ytterligare ett steg in i framtiden. Företaget är först bland svenska hustillverkare att utnyttja Mixed Reality (MR) för att visa sina hus för potentiella köpare. – Det ger en helt ny unik möjlighet att förstå huset man är intresserad av att bygga, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome. MR, Mixed Reality innebär att man förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid. Movehome har tillsammans med den digitala innovatören CGI tagit fram en app som öppnar dörren mot framtiden för framtida husköpare. För att ta till sig upplevelsen används Microsofts ”smarta glasögon” Hololens. – Tekniken är idealisk för virtuella villavisningar, där potentiella husköpare kan kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs, berättar Bengt-Åke Claesson, PracticeLead på CGI med ansvar för digital innovation. Movehomes kunder kommer att kunna uppleva husen i skala 1:1, vilket ger en genuin känsla för husens proportioner. Samtidigt får kunderna tillgång till en helt ny sorts information i jakt på det perfekta huset: – Det unika är att man på plats och i realtid kan se huset på sin tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen, säger Bengt-Åke Claesson på CGI. Movehome var först med att digitalisera och flytta husaffären till nätet. Med det digitala verktyget Bygg online kan konsumenterna själva forma sina hus och hela tiden ha koll på priset. Nu är det dags för nästa digitala innovation för den småländska hustillverkaren: – Att bygga hus är en stor investering. Den nya tekniken ger en realistisk upplevelse och ännu bättre förståelse för hur huset kan formas efter kundens önskemål och tomtens förutsättningar. Det gör förstås köpet ännu tryggare, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome. Lanseringen sker på Mall of Scandinavia i Stockholm lördagen den 26 augusti. Där ska presumtiva kunder lockas att pröva den nya tekniken. Initialt kommer fyra husmodeller att kunna upplevas i Mixed Reality. Fakta/Vad är Mixed Reality? Tekniken kombinerar Virtual Reality (VR) som är en fiktiv värld, och Augmented Reality (AR) som är en förstärkt verklighet. MR innebär att man kan placera virtuella objekt i en riktig, real värld och på så vis kombineras fördelarna med VR och AR i en helt ny unik upplevelse.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

Svanenmärkta Movehome introducerar framtidens villavisning

2017-08-23
Mixed Reality husvisning
Movehome som säljer svanenmärkta småhus tar nu villavisningen ytterligare ett steg in i framtiden. Företaget är först bland svenska hustillverkare att utnyttja Mixed Reality (MR) för att visa sina hus för potentiella köpare.

– Det ger en helt ny unik möjlighet att förstå huset man är intresserad av att bygga, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome.

MR, Mixed Reality innebär att man förstärker en virtuell verklighet med data som samspelar i en verklig värld, i realtid.

Movehome har tillsammans med den digitala innovatören CGI tagit fram en app som öppnar dörren mot framtiden för framtida husköpare. För att ta till sig upplevelsen används Microsofts ”smarta glasögon” Hololens.

– Tekniken är idealisk för virtuella villavisningar, där potentiella husköpare kan kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs, berättar Bengt-Åke Claesson, PracticeLead på CGI med ansvar för digital innovation.

Movehomes kunder kommer att kunna uppleva husen i skala 1:1, vilket ger en genuin känsla för husens proportioner. Samtidigt får kunderna tillgång till en helt ny sorts information i jakt på det perfekta huset:

– Det unika är att man på plats och i realtid kan se huset på sin tomt, uppleva hur utsikten från olika fönster blir och till exempel se hur en flyttad vägg förändrar rumsupplevelsen, säger Bengt-Åke Claesson på CGI.

Movehome var först med att digitalisera och flytta husaffären till nätet. Med det digitala verktyget Bygg online kan konsumenterna själva forma sina hus och hela tiden ha koll på priset. Nu är det dags för nästa digitala innovation för den småländska hustillverkaren:

– Att bygga hus är en stor investering. Den nya tekniken ger en realistisk upplevelse och ännu bättre förståelse för hur huset kan formas efter kundens önskemål och tomtens förutsättningar. Det gör förstås köpet ännu tryggare, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome.

Lanseringen sker på Mall of Scandinavia i Stockholm lördagen den 26 augusti. Där ska presumtiva kunder lockas att pröva den nya tekniken. Initialt kommer fyra husmodeller att kunna upplevas i Mixed Reality.

Fakta/Vad är Mixed Reality?

Tekniken kombinerar Virtual Reality (VR) som är en fiktiv värld, och Augmented Reality (AR) som är en förstärkt verklighet. MR innebär att man kan placera virtuella objekt i en riktig, real värld och på så vis kombineras fördelarna med VR och AR i en helt ny unik upplevelse.
Källa: Movehome

Senaste nyheter