Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Trivselhus skapar hållbara hem med låg energiförbrukning

https://www.klimatsmart.se/images/news/trivselhus-dubblahus250x167.jpg

Trivselhus skapar hållbara hem ur flera perspektiv. I vårt hållbarhetsarbete utgår vi från fyra strategiska fokusområden; en hållbar verksamhet, en hållbar produktion, ett hållbart leverantörsled och en hållbar livsstil. Alla Trivselhus upp till 180 kvm boarea värms som standard upp genom frånluftsvärme. Hus med större boarea värms istället genom markvärme (bergvärme). Vi ger er friheten att hitta en mest optimala energilösningen utifrån ert unika hem och den unika platsen det byggs på. Med markvärmepump får huset en energianvändning som väl motsvarar den i ett passivhus, men ger större valfrihet när det gäller husets form, antal fönster och placering på tomten. Oavsett uppvärmningsmetod är alla Trivselhus lågenergihus och per dagens definition nära-nollenergihus. Trivselhus erbjuder även färdiga solcellspaket från som placeras optimalt på just ditt hus. Det minsta paketet är på 3 kW med 10 paneler vilket ger ca 3 000 kWh/år. Med 6 kW och 20 paneler genereras ca 6 000 kWh/år. Hur mycket el just dina solceller kommer att kunna producera beror på bland annat väderstreck, takets lutning och eventuella skuggor som faller på taket. Solcellerna har en snygg design helt i svart, ”All black-paneler”. Typen är monokristallina av PERC- teknik med en effekt på 300 Wp. Växelriktare med dubbla anslutningar möjliggör placering av solceller i olika väderstreck. I produktionen av våra lågenergihus strävar vi självfallet mot ökad hållbarhet i allt från arbetssätt och byggmetod till inköp, produktutveckling och transporter. Vi bygger inte bara hållbara hem men vill även att de gröna tankarna finns kvar när huset står klart. Därför får våra nyinflyttade kunder ett unikt erbjudande om köp av grön el genererad ur de delar av trädet som inte hamnade i själva huset.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Trivselhus skapar hållbara hem med låg energiförbrukning

2019-10-22
Trivselhus bygger hållbara lågenergihus
Trivselhus skapar hållbara hem ur flera perspektiv. I vårt hållbarhetsarbete utgår vi från fyra strategiska fokusområden; en hållbar verksamhet, en hållbar produktion, ett hållbart leverantörsled och en hållbar livsstil.

Alla Trivselhus upp till 180 kvm boarea värms som standard upp genom frånluftsvärme. Hus med större boarea värms istället genom markvärme (bergvärme). Vi ger er friheten att hitta en mest optimala energilösningen utifrån ert unika hem och den unika platsen det byggs på.

Med markvärmepump får huset en energianvändning som väl motsvarar den i ett passivhus, men ger större valfrihet när det gäller husets form, antal fönster och placering på tomten. Oavsett uppvärmningsmetod är alla Trivselhus lågenergihus och per dagens definition nära-nollenergihus.

Trivselhus erbjuder även färdiga solcellspaket från som placeras optimalt på just ditt hus. Det minsta paketet är på 3 kW med 10 paneler vilket ger ca 3 000 kWh/år. Med 6 kW och 20 paneler genereras ca 6 000 kWh/år. Hur mycket el just dina solceller kommer att kunna producera beror på bland annat väderstreck, takets lutning och eventuella skuggor som faller på taket.

Solcellerna har en snygg design helt i svart, ”All black-paneler”. Typen är monokristallina av PERC- teknik med en effekt på 300 Wp. Växelriktare med dubbla anslutningar möjliggör placering av solceller i olika väderstreck.

I produktionen av våra lågenergihus strävar vi självfallet mot ökad hållbarhet i allt från arbetssätt och byggmetod till inköp, produktutveckling och transporter.

Vi bygger inte bara hållbara hem men vill även att de gröna tankarna finns kvar när huset står klart. Därför får våra nyinflyttade kunder ett unikt erbjudande om köp av grön el genererad ur de delar av trädet som inte hamnade i själva huset.
Källa: Trivselhus

Senaste nyheter