Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Trivselhus bygger Svanenmärkt i Sjöåkra

https://www.klimatsmart.se/images/news/trivselhus-sjoakra250x163.jpg

Hustillverkaren Trivselhus bygger nu första etappen miljövänliga äganderätter i natursköna Sjöåkra. Husen som uppförs direkt vid Vättern blir dessutom Jönköping kommuns första Svanenmärkta byggnader. Området Sjöåkra ligger endast 10 km från expansiva Jönköping och erbjuder de boende en perfekt mix av närhet till city, närservice i Bankeryd och naturen med strand och strövområden. På de nyexploaterade tomterna kommer Trivselhus i första etappen att uppföra nio 3-planhus och sju 2-planshus i ägandeform. – Byggnation på höjden ger alla möjlighet att ta del av Vätterutsikten på området, säger Mikael Sörmander som ansvarar för försäljningen i samarbete med Fastighetsbyrån i Jönköping. Det blir äganderätter med hög standard där helkaklade våtrum, 1-stavsparkett och rostfria vitvaror är självklarheter. Möjligheterna att forma en personlig bostad är flera genom olika materialval och tillval i en online-konfigurator. Genom att husen har såväl balkong som uteplats i marknivå finns förutsättningar för de boende att skapa sin egen oas. Färdigplanerad exteriör och trädgård med gräs, häckar och stenlagd uteplats ingår också i husköpet. Svanenmärkningen innebär att husen granskas ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier. – Vi bygger i trä och står för hållbara hem. Att miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad gör Svanenmärkning till ett naturligt steg för både oss och våra kunder, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus. Tomtkön i Jönköpings kommun erbjuds förköpsrätt under sommaren. Totalt har Trivselhus 28 byggrätter på området. Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och en del av skogskoncernen Södra. Med omsorg om kvalitet i varje detalj tillverkas husen i den småländska fabriken för effektivt montage på byggplats. Trivselhus uppförde nära 600 bostäder 2017 där bostadsrätter, radhus och projekthus utgör en växande andel. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av projekthusområden. Trivselhus säljer och tillverkar också hus under systervarumärket Movehome.

NYHETSBREV

 

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Trivselhus bygger Svanenmärkt i Sjöåkra

2018-06-14
Svanenmärkta hus från Trivselhus
Hustillverkaren Trivselhus bygger nu första etappen miljövänliga äganderätter i natursköna Sjöåkra. Husen som uppförs direkt vid Vättern blir dessutom Jönköping kommuns första Svanenmärkta byggnader.

Området Sjöåkra ligger endast 10 km från expansiva Jönköping och erbjuder de boende en perfekt mix av närhet till city, närservice i Bankeryd och naturen med strand och strövområden. På de nyexploaterade tomterna kommer Trivselhus i första etappen att uppföra nio 3-planhus och sju 2-planshus i ägandeform.

– Byggnation på höjden ger alla möjlighet att ta del av Vätterutsikten på området, säger Mikael Sörmander som ansvarar för försäljningen i samarbete med Fastighetsbyrån i Jönköping.

Det blir äganderätter med hög standard där helkaklade våtrum, 1-stavsparkett och rostfria vitvaror är självklarheter. Möjligheterna att forma en personlig bostad är flera genom olika materialval och tillval i en online-konfigurator. Genom att husen har såväl balkong som uteplats i marknivå finns förutsättningar för de boende att skapa sin egen oas. Färdigplanerad exteriör och trädgård med gräs, häckar och stenlagd uteplats ingår också i husköpet.

Svanenmärkningen innebär att husen granskas ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav, vilket garanterar en sund boendemiljö fri från hälsofarliga kemikalier.

– Vi bygger i trä och står för hållbara hem. Att miljöklassade hus spås bli ännu mer attraktiva på framtidens bostadsmarknad gör Svanenmärkning till ett naturligt steg för både oss och våra kunder, säger Pernilla Enkler, chef för hållbarhet på Trivselhus.
Tomtkön i Jönköpings kommun erbjuds förköpsrätt under sommaren. Totalt har Trivselhus 28 byggrätter på området.

Trivselhus är en av de största hustillverkarna i Sverige och en del av skogskoncernen Södra. Med omsorg om kvalitet i varje detalj tillverkas husen i den småländska fabriken för effektivt montage på byggplats. Trivselhus uppförde nära 600 bostäder 2017 där bostadsrätter, radhus och projekthus utgör en växande andel. Utöver egen markexploatering samarbetar Trivselhus med markägare för utveckling av projekthusområden. Trivselhus säljer och tillverkar också hus under systervarumärket Movehome.
Källa: Trivselhus

Senaste nyheter