Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svanenmärkta husbyggaren Movehome blir ännu grönare

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-anneli-johansson250x350.jpg

Hustillverkaren Movehome står för hållbara hem. Sedan tre år tillbaka kan vi som enda aktör i kategorin stycketillverkade trähus erbjuda ett Svanenmärkt hem. - Under februari pratar vi lite extra om det gröna för att tillsammans med våra kunder ta små och stora steg för en hållbar framtid, berättar Anneli Johansson, affärschef på Movehome. Intresset för hållbara produkter ökar i hela samhället. Försäljningen av livsmedel med miljömärkning har ökat kraftigt och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val. - Under parollen ”Movehome goes green” vill vi berätta för fler om fördelarna med att bygga Svanenmärkt hus och uppmuntra till små och stora hållbara handlingar generellt, säger Anneli Johansson. Movehomes husmodeller har granskats av produktspecialister på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Nordens officiella miljömärkning Svanen. Husmodellerna uppfyller därmed kraven för miljömärkningen, vilket innebär att alla kan välja att bygga en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus*. - Vi står för hållbara hem, och då är Svanenmärkningen ett naturligt steg. Såklart är vi stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Anneli Johansson. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav. Nyligen certifierades det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome. I Strömstad har paret Björn och Chris flyttat in i ett MOVE #104 tillsammans med hunden Baltus. - När vi valde husleverantör blev Svanenmärkningen avgörande, som garant för en giftfri innemiljö. Speciellt med tanke på att jag själv är allergisk mot ämnen som finns i vissa typer av färg och lim. Huset har blivit bättre än förväntat och till en riktigt bra prislapp dessutom, berättar Björn. Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”. Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” – som vänder sig direkt till slutkonsumenter - samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svanenmärkta husbyggaren Movehome blir ännu grönare

2020-01-31
Anneli Johansson, Movehome
Hustillverkaren Movehome står för hållbara hem. Sedan tre år tillbaka kan vi som enda aktör i kategorin stycketillverkade trähus erbjuda ett Svanenmärkt hem.

- Under februari pratar vi lite extra om det gröna för att tillsammans med våra kunder ta små och stora steg för en hållbar framtid, berättar Anneli Johansson, affärschef på Movehome.

Intresset för hållbara produkter ökar i hela samhället. Försäljningen av livsmedel med miljömärkning har ökat kraftigt och det är motiverat att tala om en boom för hållbara val.

- Under parollen ”Movehome goes green” vill vi berätta för fler om fördelarna med att bygga Svanenmärkt hus och uppmuntra till små och stora hållbara handlingar generellt, säger Anneli Johansson.

Movehomes husmodeller har granskats av produktspecialister på Miljömärkning Sverige, som ansvarar för Nordens officiella miljömärkning Svanen. Husmodellerna uppfyller därmed kraven för miljömärkningen, vilket innebär att alla kan välja att bygga en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus*.

- Vi står för hållbara hem, och då är Svanenmärkningen ett naturligt steg. Såklart är vi stolta över att vara först i vår bransch och vi ser en tydligt växande efterfrågan på hållbara val, säger Anneli Johansson.

Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav.

Nyligen certifierades det 200:e Svanenmärkta huset från Movehome. I Strömstad har paret Björn och Chris flyttat in i ett MOVE #104 tillsammans med hunden Baltus.

- När vi valde husleverantör blev Svanenmärkningen avgörande, som garant för en giftfri innemiljö. Speciellt med tanke på att jag själv är allergisk mot ämnen som finns i vissa typer av färg och lim. Huset har blivit bättre än förväntat och till en riktigt bra prislapp dessutom, berättar Björn.

Det finns sedan tidigare Svanenmärkta villor, radhus/kedjehus i kategorin ”gruppbyggda småhus”. Movehome är dock först i landet i kategorin ”stycketillverkade trähus” – som vänder sig direkt till slutkonsumenter - samt först med att klara Svanens krav för hus version 3.0.
Källa: Movehome

Senaste nyheter