Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Svana din husdröm med Movehome

https://www.klimatsmart.se/images/news/movehome-svana250x141.jpg

Tillsammans med Nordens officiella miljömärkning Svanen är Movehome ett av 11 företag som nu lanserar ett nytt verb – Svana! Svana är ett samlingsord för alla hållbara handlingar - stora som små. Genom att svana sin husdröm får Movehomes kunder en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som de främjar en hållbar framtid. - Vi valde att satsa på Svanenmärkningen redan för tre år sedan och vi är stolta över att vi var först i vår bransch. På samma sätt är vi övertygade om att det nya verbet svana kommer att göra skillnad. Genom att våra kunder har möjlighet att svana sin husdröm tillsammans med oss får de en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som de främjar en mer hållbar framtid, säger Anneli Johansson, affärschef för Movehome Vi hoppas att vi genom att etablera det nya ordet svana kan få många att tänka till en extra gång och samtidigt känna att de faktiskt kan göra skillnad. Idag har människor kunskap och är intresserade av att ställa om till en hållbar konsumtion. Men de gör det inte i den utsträckning som behövs. En av orsakerna är att många upplever klimat- och miljöproblemen som överväldigande. Det leder till klimatångest och förnekelse och i värsta fall handlingsförlamning. Vi vill ingjuta hopp i människor om att varje val räknas och få människor att svana mer. - Det är bråttom om vi ska nå miljö- och klimatmål; vi måste alla ställa om vår livsstil och leva mer hållbart. Så vi är väldigt glada över att ha med oss Movehome när vi vill engagera fler till att svana och bland annat välja rätt produkter, säger Ragnar Unge, vd på Miljömärkning Sverige. Förutom Movehome deltar tio andra företag i kampanjen för lyfta fram vikten av hållbara handlingar genom det nya verbet svana: Arvid Nordqvist, Hilding Anders, ldun, ISS, JM, Libero, Länsförsäkringar, Marbodal, Skanska och Varta. - Movehome gör det enkelt för konsumenter att svana sitt nya hus - de har Svanenmärkt hela sin produktion så att kunden kan välja ett hållbart boende. Vi är väldigt glada över att ha en sådan medveten och modern aktör i vårt arbete med att Sverige ska ställa om till ett mer hållbart byggande, säger Stefan Björling, chef för husteamet på Miljömärkning Sverige. Miljömärkning Sveriges produktspecialister har granskat och godkänt Movehomes husmodeller. Det betyder att alla nu kan välja att bygga en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus*. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Svana din husdröm med Movehome

2020-02-24
Tillsammans med Nordens officiella miljömärkning Svanen är Movehome ett av 11 företag som nu lanserar ett nytt verb – Svana! Svana är ett samlingsord för alla hållbara handlingar - stora som små. Genom att svana sin husdröm får Movehomes kunder en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som de främjar en hållbar framtid.

- Vi valde att satsa på Svanenmärkningen redan för tre år sedan och vi är stolta över att vi var först i vår bransch. På samma sätt är vi övertygade om att det nya verbet svana kommer att göra skillnad. Genom att våra kunder har möjlighet att svana sin husdröm tillsammans med oss får de en giftfri innemiljö att leva i samtidigt som de främjar en mer hållbar framtid, säger Anneli Johansson, affärschef för Movehome

Vi hoppas att vi genom att etablera det nya ordet svana kan få många att tänka till en extra gång och samtidigt känna att de faktiskt kan göra skillnad. Idag har människor kunskap och är intresserade av att ställa om till en hållbar konsumtion. Men de gör det inte i den utsträckning som behövs. En av orsakerna är att många upplever klimat- och miljöproblemen som överväldigande. Det leder till klimatångest och förnekelse och i värsta fall handlingsförlamning. Vi vill ingjuta hopp i människor om att varje val räknas och få människor att svana mer.

- Det är bråttom om vi ska nå miljö- och klimatmål; vi måste alla ställa om vår livsstil och leva mer hållbart. Så vi är väldigt glada över att ha med oss Movehome när vi vill engagera fler till att svana och bland annat välja rätt produkter, säger Ragnar Unge, vd på Miljömärkning Sverige.

Förutom Movehome deltar tio andra företag i kampanjen för lyfta fram vikten av hållbara handlingar genom det nya verbet svana: Arvid Nordqvist, Hilding Anders, ldun, ISS, JM, Libero, Länsförsäkringar, Marbodal, Skanska och Varta.

- Movehome gör det enkelt för konsumenter att svana sitt nya hus - de har Svanenmärkt hela sin produktion så att kunden kan välja ett hållbart boende. Vi är väldigt glada över att ha en sådan medveten och modern aktör i vårt arbete med att Sverige ska ställa om till ett mer hållbart byggande, säger Stefan Björling, chef för husteamet på Miljömärkning Sverige.

Miljömärkning Sveriges produktspecialister har granskat och godkänt Movehomes husmodeller. Det betyder att alla nu kan välja att bygga en Svanenmärkt villa från en etablerad tillverkare i kategorin stycketillverkade trähus*. Svanenmärkningen innebär att villan har granskats ur ett livscykelperspektiv. Det är ett helhetsgrepp på byggprocessen, byggnaden och hur den används och förvaltas. Alltifrån träet i takstolarna till spacklet i badrummet har granskats för att leva upp till Svanens krav.
Källa: Movehome

Senaste nyheter