Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

WWF lanserar nya Fiskguiden

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf250x332u.gif

Frågan om vilka fiskar vi kan äta med gott samvete har blivit en av vår tids stora samhällsfrågor. Idag är 85 procent av världens kommersiella fiskbestånd fullt utnyttjade eller överfiskade och den negativa trenden måste brytas. Antalet miljöcertifierade fiskprodukter på marknaden har glädjande nog ökat i takt med att konsumenternas krav på ett etiskt och hållbart fiske ökar. För att ge konsumenter bättre möjlighet att välja rätt fisk lanserar nu Världsnaturfonden WWF den sjätte upplagan av den populära konsumentguiden ”Fisk till middag?”. I guiden listas de i handeln vanligt förekommande fiskarterna med rött, gult eller grönt ljus. I år har flera av de europeiska WWF-kontoren en gemensam lansering av fiskguiden för att understryka vikten av denna fråga eftersom även den europeiska gemensamma fiskeripolitiken är under översyn. Enbart i Sverige har WWFs fiskrekommendationer nått ut och används av både konsumenter, handel, producenter och vid offentlig upphandling. WWFs nya Fiskguide presenteras på en presskonferens fredag 29 oktober. Medverkar gör: Åsa Andersson, chef svensk natur och Östersjön WWF, Inger Näslund, marinbiolog och fiskeansvarig WWF, Isabella Lövin, journalist och författare till boken Tyst Hav och numera Europaparlamentariker samt kökschef Markus Löfgren, Restaurangakademien. Tid: Fredag 29 oktober kl 10.30 (inkl lunch) Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4 i Slakthusområdet, Johanneshov. (T-banestation: Globen) Anmälan senast tisdag 26 oktober till: fiskguiden@wwf.se För mer information, kontakta: Inger Näslund, expert fiskefrågor WWF, 08-624 74 09, 070-105 30 57

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Gita Ljunggren

Dela på Facebook

WWF lanserar nya Fiskguiden

2010-10-22
Frågan om vilka fiskar vi kan äta med gott samvete har blivit en av vår tids stora samhällsfrågor. Idag är 85 procent av världens kommersiella fiskbestånd fullt utnyttjade eller överfiskade och den negativa trenden måste brytas.

Antalet miljöcertifierade fiskprodukter på marknaden har glädjande nog ökat i takt med att konsumenternas krav på ett etiskt och hållbart fiske ökar. För att ge konsumenter bättre möjlighet att välja rätt fisk lanserar nu Världsnaturfonden WWF den sjätte upplagan av den populära konsumentguiden ”Fisk till middag?”.

I guiden listas de i handeln vanligt förekommande fiskarterna med rött, gult eller grönt ljus. I år har flera av de europeiska WWF-kontoren en gemensam lansering av fiskguiden för att understryka vikten av denna fråga eftersom även den europeiska gemensamma fiskeripolitiken är under översyn. Enbart i Sverige har WWFs fiskrekommendationer nått ut och används av både konsumenter, handel, producenter och vid offentlig upphandling.

WWFs nya Fiskguide presenteras på en presskonferens fredag 29 oktober.

Medverkar gör:
Åsa Andersson, chef svensk natur och Östersjön WWF, Inger Näslund, marinbiolog och fiskeansvarig WWF, Isabella Lövin, journalist och författare till boken Tyst Hav och numera Europaparlamentariker samt kökschef Markus Löfgren, Restaurangakademien.

Tid: Fredag 29 oktober kl 10.30 (inkl lunch)
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4 i Slakthusområdet, Johanneshov.
(T-banestation: Globen)

Anmälan senast tisdag 26 oktober till: fiskguiden@wwf.se

För mer information, kontakta:
Inger Näslund, expert fiskefrågor WWF, 08-624 74 09, 070-105 30 57
Källa: WWF

Senaste nyheter