Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Sötsaker & Snacks
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Jens Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2021-02-25
Hjälp forskarna hitta vårens första humledrottningar
När snön har smält dröjer det inte alltför länge innan ett välbekant vårljud dyker upp igen – humlesurret. Eftersom humlorna är väl anpassade till kalla klimat är många av arterna förlorare när klimatet blir allt varmare. Nu behöver forskare vid…
2021-02-24
Klimatsmart skolmat minskade klimatpåverkan med 40%
Många forskare är eniga om att en övergång till en mer växtbaserad kost är viktig för att minska vår klimatpåverkan. I en avhandling från Karolinska Institutet utvecklades och testades en ny metod för hållbara skolluncher. Den nya lunchen…
2020-12-05
Svenska livsmedelsbolag utvecklar vegetabiliska alternativ till kött
Scandi Standard och Veg of Lund har påbörjat ett samarbete för att få fram fler av framtidens växtbaserade livsmedel. I december startade bolagen en gemensam forskargrupp med målet att inom ett eller två år kunna erbjuda helt nya livsmedel som…
2020-11-25
Två av tre vill att kommunen köper ekologisk mat
Kommunerna bör ställa krav på att livsmedel som köps in till skolor, förskolor och äldreboenden är ekologiska och ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor. Det anser två av tre svenskar enligt en Sifoundersökning som beställts av…
2020-10-02
WWF lanserar Vegoguiden för hållbara gröna val
För att göra det enklare för konsumenterna att göra bättre vegoval lanserar nu WWF Vegoguiden. Syftet är att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimatet och den biologiska mångfalden. Grönt ljus får de grova…
2020-09-28
Willys räddar 380 ton frukt och grönt från soptunnorna
Den 29 september är det den första internationella matsvinnsdagen. Matsvinnet är ett stort och ökande miljöproblem – i svenska livsmedelsbutiker kasseras varje år cirka 100 000 ton mat. Men det finns hopp om bättring. När Willys började sälja…
2020-09-05
Coop Järna vann Årets Ekopris
Coop Järna har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2020. Priset delades ut på White Guide Greens gala 31 augusti, som i år hölls digitalt. Coop Järna fick priset för att de utmärker sig genom sitt breda ekologiska utbud med många KRAV-märkta…
2020-08-28
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar är skriven av den välkända klimatforskaren Victoria Voss och den prisbelönta matkreatören Malin Landqvist. Bokens förord är skrivet av professor Johan Rockström och han slår fast att: ”Fixar vi maten så fixar…
2020-05-12
Matbutiker nominerade till Årets Ekopris
Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom…
2020-03-27
Unga konsumenter letar efter KRAV-märket
Svenska ungdomar blir allt mer intresserade av mat. De lagar mat tillsammans och bryr sig om vad de äter. Många letar efter miljömärkningar på maten när de handlar, och 90 procent av dem letar då i första hand efter KRAV-märket. Det här framgår…
Nyare nyheter
Äldre nyheter