Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rånäs Slott klimatvänliga luncher

https://www.klimatsmart.se/images/news/ranasslott95x52a.gif

Hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott erbjuder nu klimatvänliga luncher och utsläppskompenserade bussresor till och från slottet. Klimatkompensationen sker enligt hotellets arbete med +Klimatpositiv-konceptet genom trädplantering i Senegal. 70% av gästerna som besöker Rånäs Slott gör det i samband med en konferens. De flesta reser i egen bil och tanken är att få fler konferensgäster åka buss tillsammans istället till konferensen. Rånäs Slott stimulerar detta genom att själva stå för 50% av bussens kostnad för grupper mellan 15-50 personer. - Att resa kollektivt minskar koldioxidutsläppen rejält jämfört med att färdas med personbil. Dessutom är det så att vi inte bara kompenserar, utan till och med överkompenserar utsläppen från dessa bussturer med 15% enligt Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott. Samtidigt satsar Rånäs Slotts på klimatvänliga lunchmenyer som baseras på närodlade och säsongsriktiga råvaror. - En tredjedel av medelsvenskens utsläpp av växthusgaser kommer från maten. Vi vill bidra till att den siffran minskar. Därför serverar vi exempelvis inte jordgubbar och rabarber mitt i vintern, det finns goda och inspirerande alternativ för varje säsong. Vi lägger också extra vikt vid hur kött och fisk producerats utifrån ett klimatperspektiv. Luncherna på Rånäs Slott ska ätas både med matglädje och rent miljösamvete, säger Bertil Dufbäck. Genom Klimatpositiv-konceptet kompenserar och överkompenserar Rånäs Slott för de koldioxidutsläpp som uppstår i samband med anläggningens transporter och energiförbrukning. Kompensationen sker genom trädplantering i Senegal tillsammans med organisationen Trees for the future. I våras fick Rånäs Slott även Svanenmärkningen som kvitto för sitt miljöarbete. Rånäs Slotts miljösatsning: - Arbete enligt konceptet Klimatpositiv som hanterar, uppmärksammar, minskar och neutraliserar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser - Utsläppskompensation genom trädplantering i Senegal tillsammans med Trees for the Future som arbetar för hållbart jord- och skogsbruk - Rabatterade och klimatkompenserade bussresor till och från anläggningen - Klimatsmarta lunchmenyer - Svanenmärkning som innebär att hela driften av slottet har miljögranskats För mer information, kontakta gärna: Bertil Dufbäck, Rånäs Slott, 070-772 82 87, bertil.dufback@ranasslott.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rånäs Slott klimatvänliga luncher

2010-09-14
Hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott erbjuder nu klimatvänliga luncher och utsläppskompenserade bussresor till och från slottet. Klimatkompensationen sker enligt hotellets arbete med +Klimatpositiv-konceptet genom trädplantering i Senegal.

70% av gästerna som besöker Rånäs Slott gör det i samband med en konferens. De flesta reser i egen bil och tanken är att få fler konferensgäster åka buss tillsammans istället till konferensen. Rånäs Slott stimulerar detta genom att själva stå för 50% av bussens kostnad för grupper mellan 15-50 personer.

- Att resa kollektivt minskar koldioxidutsläppen rejält jämfört med att färdas med personbil. Dessutom är det så att vi inte bara kompenserar, utan till och med överkompenserar utsläppen från dessa bussturer med 15% enligt Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott.

Samtidigt satsar Rånäs Slotts på klimatvänliga lunchmenyer som baseras på närodlade och säsongsriktiga råvaror.

- En tredjedel av medelsvenskens utsläpp av växthusgaser kommer från maten. Vi vill bidra till att den siffran minskar. Därför serverar vi exempelvis inte jordgubbar och rabarber mitt i vintern, det finns goda och inspirerande alternativ för varje säsong. Vi lägger också extra vikt vid hur kött och fisk producerats utifrån ett klimatperspektiv. Luncherna på Rånäs Slott ska ätas både med matglädje och rent miljösamvete, säger Bertil Dufbäck.

Genom Klimatpositiv-konceptet kompenserar och överkompenserar Rånäs Slott för de koldioxidutsläpp som uppstår i samband med anläggningens transporter och energiförbrukning. Kompensationen sker genom trädplantering i Senegal tillsammans med organisationen Trees for the future. I våras fick Rånäs Slott även Svanenmärkningen som kvitto för sitt miljöarbete.

Rånäs Slotts miljösatsning:
- Arbete enligt konceptet Klimatpositiv som hanterar, uppmärksammar, minskar och neutraliserar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser

- Utsläppskompensation genom trädplantering i Senegal tillsammans med Trees for the Future som arbetar för hållbart jord- och skogsbruk

- Rabatterade och klimatkompenserade bussresor till och från anläggningen

- Klimatsmarta lunchmenyer

- Svanenmärkning som innebär att hela driften av slottet har miljögranskats

För mer information, kontakta gärna: Bertil Dufbäck, Rånäs Slott, 070-772 82 87, bertil.dufback@ranasslott.se.

Senaste nyheter