Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rånäs Slott får Svanenmärkning

https://www.klimatsmart.se/images/news/ranas140x70.jpg

Nu tar hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott ytterligare ett steg i sin pågående miljösatsning genom att bli Svanenmärkt. Det innebär att Rånäs Slott har klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell. - Svanenmärkningen är ett kvitto på att vårt miljöarbete redan håller en hög nivå, säger Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott. Vi är stolta och glada, men nöjer oss inte med detta. Vi har en hel lista på saker vi ska fortsätta genomföra för att främja klimatet och miljön. Rånäs Slott är medlemmar i Svenska Möten som nu satsar stort på Svanen. Alla medlemsanläggningar ska vara Svanenmärkta senast 1 juli 2010. Sedan tidigare har slottet bytt uppvärmningssystem från olja till bergvärme och tagit beslut om att gynna lokala leverantörer. - Det är en del av helhetsupplevelsen för våra gäster och besökare att veta att vistelsen hos oss inte är en miljöbelastning, säger Bertil Dufbäck. Därför är det självklart för oss att göra allt vi kan för att minska vår klimatpåverkan. Krav som ställs på ett hotell för att bli Svanenmärkt är en mycket låg energianvändning vid driften. Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier exempelvis vid städ och disk. Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, så att man använder miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel, samt att man sorterar allt avfall.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rånäs Slott får Svanenmärkning

2010-03-22
Nu tar hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott ytterligare ett steg i sin pågående miljösatsning genom att bli Svanenmärkt. Det innebär att Rånäs Slott har klarat Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell.

- Svanenmärkningen är ett kvitto på att vårt miljöarbete redan håller en hög nivå, säger Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott. Vi är stolta och glada, men nöjer oss inte med detta. Vi har en hel lista på saker vi ska fortsätta genomföra för att främja klimatet och miljön.

Rånäs Slott är medlemmar i Svenska Möten som nu satsar stort på Svanen. Alla medlemsanläggningar ska vara Svanenmärkta senast 1 juli 2010. Sedan tidigare har slottet bytt uppvärmningssystem från olja till bergvärme och tagit beslut om att gynna lokala leverantörer.

- Det är en del av helhetsupplevelsen för våra gäster och besökare att veta att vistelsen hos oss inte är en miljöbelastning, säger Bertil Dufbäck. Därför är det självklart för oss att göra allt vi kan för att minska vår klimatpåverkan.

Krav som ställs på ett hotell för att bli Svanenmärkt är en mycket låg energianvändning vid driften. Svanen ställer även krav på minskad förbrukning av vatten och kemikalier exempelvis vid städ och disk. Hotellets inköp ska vara miljöanpassade, så att man använder miljömärkta rengöringsmedel, förbrukningsartiklar, tjänster, inredning och livsmedel, samt att man sorterar allt avfall.

För mer information, kontakta gärna:
Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott, 070-772 82 87, bertil.dufback@ranasslott.se
Cecilia Ehrenborg Williams, Svanen, 0707- 237 236, cecilia.ehrenborg@svanen.nu
Anja Grundberg, presskontakt Svanen, 0708-655 136, e-post: anja.grundberg@svanen.nu

<i>Om Svanen:
Miljömärkningen Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Svanen är Nordens officiella miljömärkning. Verksamheten drivs utan bransch- eller vinstintresse. Alla Svanenmärkta produkter och kriterier finns på www.svanen.nu

Om Svenska Möten:
Svenska Möten består av över 100 utvalda mötesplatser över hela Sverige. Läs mer på www.svenskamoten.se

Om Rånäs Slott:
Rånäs Slott är en inspirerande hotell- och konferensanläggning belägen i hjärtat av Uppland. På Rånäs Slott finns 50 hotellrum, sju välutrustade konferenslokaler, restaurang, spa och en rofylld slottspark. Slottet byggdes 1833 i empirestil och fungerar som hotell- och konferensanläggning sedan 1999. Varje år besöker ca 10 000 övernattningsgäster Rånäs Slott. Slottet är Svanenmärkt och arbetar med +Klimatpositiv sedan 2010.För mer information, se www.ranasslott.se.</i>

Senaste nyheter