Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Övriga matvaror
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Jens Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2020-05-12
Matbutiker nominerade till Årets Ekopris
Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom…
2020-04-03
Lättlagad ekologisk vegomat efterfrågas allt mer
Efterfrågan på vegetarisk och bekväm mat ökar. Nu kommer även KRAV-märkta vego-snabbmaten - vegetariska, proteinrika, ekologiska alternativ till kött ofta gjorda på svenska råvaror. – Många konsumenter prioriterar i allt högre grad tid,…
2020-03-27
Unga konsumenter letar efter KRAV-märket
Svenska ungdomar blir allt mer intresserade av mat. De lagar mat tillsammans och bryr sig om vad de äter. Många letar efter miljömärkningar på maten när de handlar, och 90 procent av dem letar då i första hand efter KRAV-märket. Det här framgår…
2020-03-20
ICA sparar 60 ton plast och byter 250 ton till återvunnen
ICA byter över 200 förpackningar för sitt färska kött. De nya förpackningarna minskar plastförbrukningen med 60 ton årligen jämfört med de tidigare förpackningarna och är tillverkade av återvunnen plast. Genom förpackningsbytet möjliggörs även att…
2020-03-19
3 av 4 har minskat matsvinnet – men många förvarar maten fel
Varje år slängs det omkring 200 000 ton fullt ätbar mat i de svenska hemmen – och frukt och grönsaker är bland de största matsvinnsbovarna. En färsk Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av Willys visar att majoriteten av svenskarna har minskat…
2020-03-12
Svenskt lantbruk ska vara fossilfritt år 2030
Fossilfritt lantbruk år 2030. Det är målet i den färdplan för fossilfri konkurrenskraft som LRF tillsammans med Lantmännen, Arla och HKScan tagit fram för lantbruket inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. – Vi har satt ett…
2020-03-05
Svenska matproducenter ser ökad andel ekologisk mat
Företag som har en stor andel ekologiska produkter i sitt sortiment har en mer positiv syn på försäljningsutvecklingen än företag med en mindre andel eko i sortimentet. Det visar en ny Sifo-undersökning bland företag som har ekologiska produkter i…
2020-02-28
Nygammal ärta kan bli framtidens klimatsmarta mat
I hela Västra Götalandsregionen pågår ett arbete med att se över klimatavtrycket från de måltider som serveras. Ett exempel från arbetet finns på Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda, där man ständigt tittar på hur menyerna kan bli så klimatsmarta…
2020-01-23
Forskare testar klimatsmart blomkålsglass och insektspaj
Är vi redo för nya råvaror – det vill forskare ta reda på. Örebrostudenter har fått prova glass gjord på blomkål och paj med insektsmjöl. Studenter i Frankrike, Spanien och Finland har redan gjort samma smaktest. De första reaktionerna var blandade…
2019-12-16
Sveriges kommuner köper mer ekologisk mat
Under första halvåret 2019 var 36,8 procent av den mat som Sveriges kommuner upphandlade ekologisk. Det är en ökning med 1,0 procentenhet jämfört med första halvåret 2018. Det visar ny statistik från KRAV. – För att nå det nationella målet om 60…
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.…
Nyare nyheter
Äldre nyheter