Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Midroc deltar i vindkraftsutbyggnad

https://www.klimatsmart.se/images/news/midroc.gif

Nordisk Vindkraft AB, som exploaterar vindkraftparker i Sverige, har anlitat Midroc Engineering i sitt nya projekt som omfattar en vindkraftpark med 22 aggregat motsvarande effekt av 55 MW. Nordisk Vindkraft är ett helägt dotterbolag till RES Ltd, Renewable Energy Systems Limited, som bygger anläggningar för elproduktion med vindkraft, biomassa, solenergi eller jordvärme över hela världen. RES Ltd-gruppen har installerat närmare 3000 MW vindkraft och äger och driver vindkraftanläggningar med en installerad effekt på cirka 650 MW. För Midroc Engineering innebär uppdraget allt från upprättande av kontrakt-specifikationer, upphandling, projektledning till färdig anläggning. – Det är oerhört intressant och roligt att få möjlighet att bidra med vår kompetens i den här typen av projekt. Tack vare vår kompetens och vårt förtroende på energimarknaden är vi i vindkraftbranschen och har därmed utökat vårt kundsegment med ytterligare en stor energiaktör, säger Stefan Kronman, VD Midroc Engineering. Magnus Rosén, Enhetschef Elkraft och Automation, Midroc Engineering, 010-470 71 57 Midroc Engineering är ett väletablerat konsultföretag inom industri, energi, verksamhetsutveckling, bygg, och infrastruktur. Bolaget har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Södertälje, Göteborg, Lysekil och Malmö. Midroc Engineering ingår i Midroc Europe som erbjuder tjänster inom entreprenad, konsultverksamhet och fastighetsutveckling. Gruppen omsätter ca 4.0 miljarder kronor och har cirka 2700 anställda.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Midroc deltar i vindkraftsutbyggnad

2010-05-20
Nordisk Vindkraft AB, som exploaterar vindkraftparker i Sverige, har anlitat Midroc Engineering i sitt nya projekt som omfattar en vindkraftpark med 22 aggregat motsvarande effekt av 55 MW.

Nordisk Vindkraft är ett helägt dotterbolag till RES Ltd, Renewable Energy Systems Limited, som bygger anläggningar för elproduktion med vindkraft, biomassa, solenergi eller jordvärme över hela världen. RES Ltd-gruppen har installerat närmare 3000 MW vindkraft och äger och driver vindkraftanläggningar med en installerad effekt på cirka 650 MW.

För Midroc Engineering innebär uppdraget allt från upprättande av kontrakt-specifikationer, upphandling, projektledning till färdig anläggning.

– Det är oerhört intressant och roligt att få möjlighet att bidra med vår kompetens i den här typen av projekt. Tack vare vår kompetens och vårt förtroende på energimarknaden är vi i vindkraftbranschen och har därmed utökat vårt kundsegment med ytterligare en stor energiaktör, säger Stefan Kronman, VD Midroc Engineering.

Magnus Rosén, Enhetschef Elkraft och Automation, Midroc Engineering, 010-470 71 57

Midroc Engineering är ett väletablerat konsultföretag inom industri, energi, verksamhetsutveckling, bygg, och infrastruktur. Bolaget har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Södertälje, Göteborg, Lysekil och Malmö. Midroc Engineering ingår i Midroc Europe som erbjuder tjänster inom entreprenad, konsultverksamhet och fastighetsutveckling. Gruppen omsätter ca 4.0 miljarder kronor och har cirka 2700 anställda.
Källa: Midroc

Senaste nyheter