Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Mat & Dryck
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Jens Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2021-04-16
Ny hållbar laxodling ger 20 procent av Sveriges konsumtion
Sveriges största landbaserade odling för sötvattenlax etableras i Säffle. Stora delar av Sveriges laxkonsumtion kommer att produceras hållbart i anläggningen som projektleds av Ramboll för Premium Svensk Lax AB. Våra konsumtionsmönster har…
2021-03-29
KRAV-märkta ägg ökade mest 2020
Försäljningen av KRAV-märkta ägg ökade i fjol i fysiska butiker med drygt 7 procent, enligt analysföretaget Nielsen. Det är en kraftigare ökning än alla andra ägg hade 2020, och den kraftigaste försäljningsökningen av KRAV-märkta ägg på flera…
2021-03-22
ICA Kvantum i Falkenberg tilldelas Årets Ekopris 2021
White Guide Green utser varje år Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika hållbarhetskriterier. Totalt undersöks och jämförs drygt 1 000 butiker i 12 städer i Sverige, i jakten på de matbutiker som vill mest, kan mest och gör mest. ICA…
2021-03-05
KRAV lanserar ny app och hemsida för sitt regelverk
KRAV tar nu nästa steg i sin digitala omställning, genom att lansera en digital plattform och en app för smarta telefoner där man kan ta del av KRAVs regler. KRAV vill med denna satsning göra reglerna mer användarvänliga, då det nu blir lättare att…
2021-02-25
Hjälp forskarna hitta vårens första humledrottningar
När snön har smält dröjer det inte alltför länge innan ett välbekant vårljud dyker upp igen – humlesurret. Eftersom humlorna är väl anpassade till kalla klimat är många av arterna förlorare när klimatet blir allt varmare. Nu behöver forskare vid…
2021-02-24
Klimatsmart skolmat minskade klimatpåverkan med 40%
Många forskare är eniga om att en övergång till en mer växtbaserad kost är viktig för att minska vår klimatpåverkan. I en avhandling från Karolinska Institutet utvecklades och testades en ny metod för hållbara skolluncher. Den nya lunchen…
2021-02-07
Willys först att uppnå Bra Miljövals skärpta miljökrav
Sedan tidigare är alla Willys butiker märkta med Bra Miljöval, Naturskyddsföreningens miljömärkning. Från 1 januari 2021 gäller nya, skärpta kriterier för märkningen. Efter en tids omställningsarbete har nu alla Willys 214 butiker fått förnyad…
2021-01-25
Hemköp lanserar klimatberäknade vegorecept
För att öka medvetenheten om matens klimatpåverkan har Hemköp tillsammans med vegoinfluencern Gustav ”Jävligt Gott” Johansson tagit fram vegetariska varianter på klassisk vardagsmat. Rätterna har klimatberäknats av RISE och de visar vilken stor…
2021-01-11
HKScan siktar på noll klimatpåverkan år 2040
HKScan har som mål att uppnå netto noll klimatavtryck i företagets egen industriella produktion i slutet av 2025 och att uppnå netto noll klimatavtryck för hela värdekedjan, från gård till konsument, senast i slutet av 2040. Klimatarbete utförs på…
2020-12-05
Svenska livsmedelsbolag utvecklar vegetabiliska alternativ till kött
Scandi Standard och Veg of Lund har påbörjat ett samarbete för att få fram fler av framtidens växtbaserade livsmedel. I december startade bolagen en gemensam forskargrupp med målet att inom ett eller två år kunna erbjuda helt nya livsmedel som…
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.…
Nyare nyheter
Äldre nyheter