Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Glass
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Gita Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2021-01-25
Hemköp lanserar klimatberäknade vegorecept
För att öka medvetenheten om matens klimatpåverkan har Hemköp tillsammans med vegoinfluencern Gustav ”Jävligt Gott” Johansson tagit fram vegetariska varianter på klassisk vardagsmat. Rätterna har klimatberäknats av RISE och de visar vilken stor…
2020-11-25
Två av tre vill att kommunen köper ekologisk mat
Kommunerna bör ställa krav på att livsmedel som köps in till skolor, förskolor och äldreboenden är ekologiska och ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor. Det anser två av tre svenskar enligt en Sifoundersökning som beställts av…
2020-10-02
WWF lanserar Vegoguiden för hållbara gröna val
För att göra det enklare för konsumenterna att göra bättre vegoval lanserar nu WWF Vegoguiden. Syftet är att visa vilka växtbaserade varor som har lägst påverkan på bland annat klimatet och den biologiska mångfalden. Grönt ljus får de grova…
2020-09-05
Coop Järna vann Årets Ekopris
Coop Järna har vunnit KRAVs utmärkelse Årets Ekopris 2020. Priset delades ut på White Guide Greens gala 31 augusti, som i år hölls digitalt. Coop Järna fick priset för att de utmärker sig genom sitt breda ekologiska utbud med många KRAV-märkta…
2020-08-28
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar
Göra gott – kokbok för unga miljöhjältar är skriven av den välkända klimatforskaren Victoria Voss och den prisbelönta matkreatören Malin Landqvist. Bokens förord är skrivet av professor Johan Rockström och han slår fast att: ”Fixar vi maten så fixar…
2020-05-12
Matbutiker nominerade till Årets Ekopris
Tio matbutiker är nominerade till Årets Ekopris, som KRAV står bakom. Butikerna ligger i framkant genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud och arbeta för att vägleda sina kunder till hållbara val. De nominerade matbutikerna har valts ut genom…
2020-03-27
Unga konsumenter letar efter KRAV-märket
Svenska ungdomar blir allt mer intresserade av mat. De lagar mat tillsammans och bryr sig om vad de äter. Många letar efter miljömärkningar på maten när de handlar, och 90 procent av dem letar då i första hand efter KRAV-märket. Det här framgår…
2020-03-20
ICA sparar 60 ton plast och byter 250 ton till återvunnen
ICA byter över 200 förpackningar för sitt färska kött. De nya förpackningarna minskar plastförbrukningen med 60 ton årligen jämfört med de tidigare förpackningarna och är tillverkade av återvunnen plast. Genom förpackningsbytet möjliggörs även att…
2020-03-19
3 av 4 har minskat matsvinnet – men många förvarar maten fel
Varje år slängs det omkring 200 000 ton fullt ätbar mat i de svenska hemmen – och frukt och grönsaker är bland de största matsvinnsbovarna. En färsk Sifo-undersökning genomförd på uppdrag av Willys visar att majoriteten av svenskarna har minskat…
2020-03-12
Svenskt lantbruk ska vara fossilfritt år 2030
Fossilfritt lantbruk år 2030. Det är målet i den färdplan för fossilfri konkurrenskraft som LRF tillsammans med Lantmännen, Arla och HKScan tagit fram för lantbruket inom ramen för regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige. – Vi har satt ett…
Nyare nyheter
Äldre nyheter