Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologiska kex hos Sjölunda Gård

https://www.klimatsmart.se/images/news/sjolundakex250x183.jpg

Lagom till sportlovet lanseras ”Ekorrens ekologiska kex” – knapriga rån fyllda med chokladkräm och med överdrag av mjölkchoklad. Ett ekologiskt alternativ till mellanmålet i skidbacken eller på skridskobanan. Det är företaget Sjölunda Gård som breddar sortimentet, som hittills bestått av Ekorrens ekologiska smågodis och Sjölunda Gårds ekologiska geléhjärtan. När Ekorrens ekologiska smågodis kom ut på marknaden under hösten 2008 var det som Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Nu tar företaget Sjölunda Gård ytterligare ett steg och lanserar Ekorrens ekologiska kex med ekologisk chokladfyllning och överdrag av ekologisk mjölkchoklad. – Vi vill att det ska finnas ekologiska alternativ i godishyllan, särskilt när det gäller favoriter som smågodis och choklad för barn. Vår affärsidé är att utveckla nya ekologiska varor som saknas på marknaden och det här är en produkt som vi själva längtat efter, säger Charlotte André på Sjölunda Gård. Många konsumenter, inte minst småbarnsföräldrar, väljer ekologiskt godis eftersom det helt säkert inte innehåller konstgjorda färg- eller smakämnen. Några syntetiska sötnings- och konserveringsmedel eller härdade fetter får heller inte finnas bland ingredienserna. – Vi tycker även att det är viktigt att stödja alla ekologiska lantbrukare som tar fram råvarorna till våra produkter. I ekologiska odlingar används varken konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel eller genmanipulerade grödor. På så sätt skonas jorden, vattnet och den biologiska mångfalden. Ekobönderna bidrar både till bättre mat och till ett bättre klimat. Och till bättre godis förstås, säger Charlotte André. Finns hos Coop, Hemköp och Vi-butikerna från och med februari 2010, samt i många ekobutiker. Rekommenderat pris är 11 kr för chokladkakan som är på 55 gram. För mer information och kontakt: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se Sjölunda Gård Ekogrossisten AB utvecklar, marknadsför och säljer noga utvalda ekologiska produkter. Företaget startade i början av 2008 och vänder sig till dagligvaruhandeln och alla andra som vill ha fler fina ekologiska alternativ att välja bland. Sjölunda Gård har sedan tidigare Ekorrens ekologiska ”Klassiska blandning”, ”Syrlig blandning”, ”Lakritsblandning” och Sjölunda Gårds ekologiska geléhjärtan i sortimentet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologiska kex hos Sjölunda Gård

2010-02-22
Lagom till sportlovet lanseras ”Ekorrens ekologiska kex” – knapriga rån fyllda med chokladkräm och med överdrag av mjölkchoklad. Ett ekologiskt alternativ till mellanmålet i skidbacken eller på skridskobanan. Det är företaget Sjölunda Gård som breddar sortimentet, som hittills bestått av Ekorrens ekologiska smågodis och Sjölunda Gårds ekologiska geléhjärtan.

När Ekorrens ekologiska smågodis kom ut på marknaden under hösten 2008 var det som Sveriges första ekologiska smågodisblandningar. Nu tar företaget Sjölunda Gård ytterligare ett steg och lanserar Ekorrens ekologiska kex med ekologisk chokladfyllning och överdrag av ekologisk mjölkchoklad.

– Vi vill att det ska finnas ekologiska alternativ i godishyllan, särskilt när det gäller favoriter som smågodis och choklad för barn. Vår affärsidé är att utveckla nya ekologiska varor som saknas på marknaden och det här är en produkt som vi själva längtat efter, säger Charlotte André på Sjölunda Gård.

Många konsumenter, inte minst småbarnsföräldrar, väljer ekologiskt godis eftersom det helt säkert inte innehåller konstgjorda färg- eller smakämnen. Några syntetiska sötnings- och konserveringsmedel eller härdade fetter får heller inte finnas bland ingredienserna.

– Vi tycker även att det är viktigt att stödja alla ekologiska lantbrukare som tar fram råvarorna till våra produkter. I ekologiska odlingar används varken konstgödsel, kemiska bekämpningsmedel eller genmanipulerade grödor. På så sätt skonas jorden, vattnet och den biologiska mångfalden. Ekobönderna bidrar både till bättre mat och till ett bättre klimat. Och till bättre godis förstås, säger Charlotte André.

Finns hos Coop, Hemköp och Vi-butikerna från och med februari 2010, samt i många ekobutiker. Rekommenderat pris är 11 kr för chokladkakan som är på 55 gram.

För mer information och kontakt: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se

Sjölunda Gård Ekogrossisten AB utvecklar, marknadsför och säljer noga utvalda ekologiska produkter. Företaget startade i början av 2008 och vänder sig till dagligvaruhandeln och alla andra som vill ha fler fina ekologiska alternativ att välja bland. Sjölunda Gård har sedan tidigare Ekorrens ekologiska ”Klassiska blandning”, ”Syrlig blandning”, ”Lakritsblandning” och Sjölunda Gårds ekologiska geléhjärtan i sortimentet.

Senaste nyheter