Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Upprop för vindkraftsandelar

http://www.klimatsmart.se/images/news/vindandelar249x241.jpg

Rädda den andelsägda vindkraften! Andelsägd vindkraft är en växande folkrörelse bestående av oss som engagerar oss i miljön och som producerar vår egen hushållsel. Nu har skatteverket sagt att vindkraftkooperativ ska uttagsbeskattas. Skatteverket bortser helt från att vi gjort en stor investering när vi själva helt och hållet finansierat vårt vindkraftverk. När det äntligen uppstår en chans för oss vanliga konsumenter att göra oss oberoende av de stora elbolagen och de höga elpriserna och dessutom investerar i helgrön elproduktion ska vi straffas med en skatt som baseras på dyr importerad kol! Sverige är just nu inne i ett spännande skede då det gäller vindkraft. Vindkraften är en energikälla med stor potential i Sverige och under kommande decennium kommer det att hända mycket. 2 TWh ska växa till 20-30 TWh och i takt med det kommer Sveriges beroende av kolkraft att gradvis minska. Konsekvensen av uttagskatten blir att regeringen signalerar att enskilda inte ska engagera sig i så viktiga frågor som energi och klimat, frågan avgörs långt över våra huvuden. Om den ekonomiska nyttan av vindkraft endast tillfaller de stora elbolagen riskerar även utbyggnaden av vindkraften att avstanna. Sveriges regering, stoppa inte denna växande folkrörelse i vindkraft, utan låt den utvecklas och bli en viktig del i vindkraftens utbyggnad! Bakom uppropet står: Dala Vindkraft Ekonomisk Förening Vindkraft Gässlingen Ekonomisk Förening Kalmarsund Vind Ekonomisk Förening Kvarkenvinden 1 Ekonomisk Förening Kyrkvinden Ekonomisk Förening Ljusterö Vind Ekonomisk Förening O2 El Ekonomisk Förening Slätten Vind Ekonomisk Förening Storuman Vind Ekonomisk Förening Sveriges Vindkraftkooperativ Ekonomisk Förening, SVEF Vallerstad Vind Ekonomisk Förening Skriv under vårt upprop för att rädda den andelsägda vindkraften på www.vindandelar.nu!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Upprop för vindkraftsandelar

2009-06-05
Rädda den andelsägda vindkraften!

Andelsägd vindkraft är en växande folkrörelse bestående av oss som engagerar oss i miljön och som producerar vår egen hushållsel.

Nu har skatteverket sagt att vindkraftkooperativ ska uttagsbeskattas. Skatteverket bortser helt från att vi gjort en stor investering när vi själva helt och hållet finansierat vårt vindkraftverk. När det äntligen uppstår en chans för oss vanliga konsumenter att göra oss oberoende av de stora elbolagen och de höga elpriserna och dessutom investerar i helgrön elproduktion ska vi straffas med en skatt som baseras på dyr importerad kol!

Sverige är just nu inne i ett spännande skede då det gäller vindkraft. Vindkraften är en
energikälla med stor potential i Sverige och under kommande decennium kommer det att hända mycket. 2 TWh ska växa till 20-30 TWh och i takt med det kommer Sveriges beroende av kolkraft att gradvis minska.

Konsekvensen av uttagskatten blir att regeringen signalerar att enskilda inte ska engagera sig i så viktiga frågor som energi och klimat, frågan avgörs långt över våra huvuden. Om den ekonomiska nyttan av vindkraft endast tillfaller de stora elbolagen riskerar även utbyggnaden av vindkraften att avstanna.

Sveriges regering, stoppa inte denna växande folkrörelse i vindkraft, utan låt den utvecklas och bli en viktig del i vindkraftens utbyggnad!

Bakom uppropet står:
Dala Vindkraft Ekonomisk Förening
Vindkraft Gässlingen Ekonomisk Förening
Kalmarsund Vind Ekonomisk Förening
Kvarkenvinden 1 Ekonomisk Förening
Kyrkvinden Ekonomisk Förening
Ljusterö Vind Ekonomisk Förening
O2 El Ekonomisk Förening
Slätten Vind Ekonomisk Förening
Storuman Vind Ekonomisk Förening
Sveriges Vindkraftkooperativ Ekonomisk Förening, SVEF
Vallerstad Vind Ekonomisk Förening

Skriv under vårt upprop för att rädda den andelsägda vindkraften på www.vindandelar.nu!
Källor:

Senaste nyheter