Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Underhåll i fokus i Fjärrvärmetidningen

http://www.klimatsmart.se/images/news/fjarrvarme-tidningen250x120.jpg

Det finns många viktiga frågor för branschen att ta tag i för att säkra fortsatt trygga leveranser till kunderna, i kombination med växtkraft i företagen. I det här numret av Fjärrvärmetidningen kanske sista delen av Affärsskolan, med fokus på hur energitjänster kan stärka fjärrvärmeaffären,och artiklarna om planerat underhåll av både produktionsanläggningar och värmenät, vara till hjälp. Utbyggnaden av näten startade i många fall på 50-talet och mycket av fjärrvärmens utbyggnad skedde under 70- och 80-talen. Efter flera decennier med ständig tillväxt i branschen handlar det i högre utsträckning om att ta hand om tillgångarna, att ta stegat att skifta fokus från utbyggnad till en förvaltarroll. - Fjärrvärmebolagen behöver hitta system för hur de ska förvalta och underhålla sina tillgångar på bästa sätt, säger Lina Enskog Broman, områdesansvarig teknisk utveckling på Svensk Fjärrvärme, i artikeln Underhållet allt viktigare. Det är svårt att upptäcka skador i äldre betongkulvertar. De här näten kräver extra uppmärksamhet för att upptäcka eventuella läckor. I Lund uppstod en läcka i just en betongkulvert den 6 februari. Röret var från 1967 och i gott skick förutom där röret felaktigt har kommit i kontakt med betongen. Kraftringen har tillsatt en intern utredning för att utreda vad som låg bakom avbrottet och hur man kan undvika liknande händelser i framtiden. - Metoderna för att hitta den här typen av skador behöver utvecklas, säger Thomas Lummi, områdesansvarig för distribution på Svensk Fjärrvärme, i tidningen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Underhåll i fokus i Fjärrvärmetidningen

2015-03-26
Det finns många viktiga frågor för branschen att ta tag i för att säkra fortsatt trygga leveranser till kunderna, i kombination med växtkraft i företagen.

I det här numret av Fjärrvärmetidningen kanske sista delen av Affärsskolan, med fokus på hur energitjänster kan stärka fjärrvärmeaffären,och artiklarna om planerat underhåll av både produktionsanläggningar och värmenät, vara till hjälp.

Utbyggnaden av näten startade i många fall på 50-talet och mycket av fjärrvärmens utbyggnad skedde under 70- och 80-talen. Efter flera decennier med ständig tillväxt i branschen handlar det i högre utsträckning om att ta hand om tillgångarna, att ta stegat att skifta fokus från utbyggnad till en förvaltarroll.

- Fjärrvärmebolagen behöver hitta system för hur de ska förvalta och underhålla sina tillgångar på bästa sätt, säger Lina Enskog Broman, områdesansvarig teknisk utveckling på Svensk Fjärrvärme, i artikeln Underhållet allt viktigare.

Det är svårt att upptäcka skador i äldre betongkulvertar. De här näten kräver extra uppmärksamhet för att upptäcka eventuella läckor. I Lund uppstod en läcka i just en betongkulvert den 6 februari. Röret var från 1967 och i gott skick förutom där röret felaktigt har kommit i kontakt med betongen. Kraftringen har tillsatt en intern utredning för att utreda vad som låg bakom avbrottet och hur man kan undvika liknande händelser i framtiden.

- Metoderna för att hitta den här typen av skador behöver utvecklas, säger Thomas Lummi, områdesansvarig för distribution på Svensk Fjärrvärme, i tidningen.

Senaste nyheter