Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Samverkan mellan energibolag i Uppland

http://www.klimatsmart.se/images/news/svenskfjarrvarme250x100.png

ENA Energi AB och Upplands Energi AB har påbörjat ett samverkansarbete för att tillsammans kliva fram och bli det självklara alternativet på energimarknaden i Uppland. Syftet är att kunna erbjuda alla kunder i Enköpingsområdet en helhetslösning för deras energibehov och de energiprodukter de efterfrågar. Med sitt samarbete vill de båda lokala energibolagen ENA Energi AB och Upplands Energi AB ta plats och bli ett lokalt och kundorienterat alternativ till de stora centraliserade, internationella energikoncernerna. - Det ska bli mycket spännande och stimulerande att samverka med ENA Energi. Vi kan tillsammans erbjuda en produktportfölj som är mycket omfattande, allt från värme till el med tillhörande produkter. Våra varumärken är starka och företagen har en närhet till kunderna, konkurrenskraftiga priser samt en lokal och enastående kundservice som är lite utöver det vanliga i vår bransch. Jag ser fram emot vår samverkan och att få chansen att visa alla kunder i Enköpingsområdet att vi lokala energibolag kan erbjuda mycket bra lösningar säger Joacim Eronen VD Upplands Energi. - Vi har sökt efter ett energiföretag som kan samverka med oss samt komplettera vår energiportfölj och även matcha våra högt ställda krav på kund- och miljöfokus berättar Tomas Ulväng, VD på ENA Energi i Enköping. I och med samverkan med Upplands Energi kan vi nu erbjuda alla våra kunder fler energiprodukter, tex solel, energideklarationer, elavtal osv fortsätter Tomas. ENA Energi AB ägs av Enköpings kommun. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 procent biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift. Fjärrvärmen levereras till företag och privatpersoner i Enköping. Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats. Även kommunens avloppsslam används varvid kväveutsläppen i Mälaren minskas. Upplands Energi AB har sitt historiska ursprung i Björklinge Elektriska distributions förening som startades 1918. Upplands Energi är fortfarande beläget i Björklinge, en mindre ort ca 15 km norr om Uppsala, mitt i Uppland och erbjuder idag elförsäljning, värmepumpar, solelanläggningar och energideklarationer till privatpersoner och företag i hela Uppland.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Samverkan mellan energibolag i Uppland

2014-04-24
ENA Energi AB och Upplands Energi AB har påbörjat ett samverkansarbete för att tillsammans kliva fram och bli det självklara alternativet på energimarknaden i Uppland. Syftet är att kunna erbjuda alla kunder i Enköpingsområdet en helhetslösning för deras energibehov och de energiprodukter de efterfrågar.

Med sitt samarbete vill de båda lokala energibolagen ENA Energi AB och Upplands Energi AB ta plats och bli ett lokalt och kundorienterat alternativ till de stora centraliserade, internationella energikoncernerna.

- Det ska bli mycket spännande och stimulerande att samverka med ENA Energi. Vi kan tillsammans erbjuda en produktportfölj som är mycket omfattande, allt från värme till el med tillhörande produkter. Våra varumärken är starka och företagen har en närhet till kunderna, konkurrenskraftiga priser samt en lokal och enastående kundservice som är lite utöver det vanliga i vår bransch. Jag ser fram emot vår samverkan och att få chansen att visa alla kunder i Enköpingsområdet att vi lokala energibolag kan erbjuda mycket bra lösningar säger Joacim Eronen VD Upplands Energi.

- Vi har sökt efter ett energiföretag som kan samverka med oss samt komplettera vår energiportfölj och även matcha våra högt ställda krav på kund- och miljöfokus berättar Tomas Ulväng, VD på ENA Energi i Enköping. I och med samverkan med Upplands Energi kan vi nu erbjuda alla våra kunder fler energiprodukter, tex solel, energideklarationer, elavtal osv fortsätter Tomas.

ENA Energi AB ägs av Enköpings kommun. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 procent biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift. Fjärrvärmen levereras till företag och privatpersoner i Enköping. Biobränslet som används är till största delen returflis som återvinns vid olika miljöstationer runtom mälaren. Fjärrvärmeproduktionen i Enköping tar därmed tillvara resurser som annars inte skulle ha utnyttjats. Även kommunens avloppsslam används varvid kväveutsläppen i Mälaren minskas.

Upplands Energi AB har sitt historiska ursprung i Björklinge Elektriska distributions förening som startades 1918. Upplands Energi är fortfarande beläget i Björklinge, en mindre ort ca 15 km norr om Uppsala, mitt i Uppland och erbjuder idag elförsäljning, värmepumpar, solelanläggningar och energideklarationer till privatpersoner och företag i hela Uppland.

Senaste nyheter