Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänliga Veckan har fisken i fokus

http://www.klimatsmart.se/images/news/fiskvag250x107.jpg

På lördag den 1 oktober tjuvstartar Miljövänliga Veckan, Naturskyddsföreningens vecka som alltid infaller just vecka 40. I år är haven och världens fiskebestånd i fokus och vi riktar oss särskilt till butiker, restauranger och konsumenter med uppmaningen att välja fisk och skaldjur som är miljömärkta – och att helt sluta med miljövärstingarna jätteräkor, ål och tonfisk. På minst 150 platser runt om i landet kommer Naturskyddsföreningens kretsar att hjälpa konsumenter att välja rätt i matbutiken, undersöka utbudet i fiskdiskar och restauranger och ordna utställningar och filmkvällar. – Jag är stolt och glad över de stora ideella krafter som finns i föreningen. Folkrörelsen kraftsamlar under Miljövänliga Veckan och man jobbar otroligt hårt för att nå ut med information om våra överfiskade hav. Det ger resultat ute i miljön, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen. Naturskyddsföreningens bästa råd under Miljövänliga Veckan är: -När man köper fisk, välj fisk och skaldjur som är miljömärkt med KRAV eller MSC -Välj fiskar från Naturskyddsföreningens ”Ät gärna-lista” -Säg helt nej till jätteräkor, tonfisk och ål Miljövänliga Veckan har plockats upp av föreningens partners i Etiopien och Kenya, som också kommer att fokusera på konsumtionen av fisk och skaldjur. – Redan 2048 bedömer forskarna att matfisken i haven i värsta fall är slut om vi inte gör något. Därför är det extra viktigt att vi gör medvetna val när det handlar om fisk, säger Jessica Andréason, projektledare på Naturskyddsföreningen för Miljövänliga Veckan. För mer information, kontakta: Mikael Karlsson, ordförande, 070-312 27 22 Jessica Andréason, projektledare, 073-944 99 10 Louise Bjarke, 070-884 77 28.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänliga Veckan har fisken i fokus

2011-09-30
På lördag den 1 oktober tjuvstartar Miljövänliga Veckan, Naturskyddsföreningens vecka som alltid infaller just vecka 40. I år är haven och världens fiskebestånd i fokus och vi riktar oss särskilt till butiker, restauranger och konsumenter med uppmaningen att välja fisk och skaldjur som är miljömärkta – och att helt sluta med miljövärstingarna jätteräkor, ål och tonfisk.

På minst 150 platser runt om i landet kommer Naturskyddsföreningens kretsar att hjälpa konsumenter att välja rätt i matbutiken, undersöka utbudet i fiskdiskar och restauranger och ordna utställningar och filmkvällar.

– Jag är stolt och glad över de stora ideella krafter som finns i föreningen. Folkrörelsen kraftsamlar under Miljövänliga Veckan och man jobbar otroligt hårt för att nå ut med information om våra överfiskade hav. Det ger resultat ute i miljön, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen. Naturskyddsföreningens bästa råd under Miljövänliga Veckan är:

-När man köper fisk, välj fisk och skaldjur som är miljömärkt med KRAV eller MSC
-Välj fiskar från Naturskyddsföreningens ”Ät gärna-lista”
-Säg helt nej till jätteräkor, tonfisk och ål

Miljövänliga Veckan har plockats upp av föreningens partners i Etiopien och Kenya, som också kommer att fokusera på konsumtionen av fisk och skaldjur.

– Redan 2048 bedömer forskarna att matfisken i haven i värsta fall är slut om vi inte gör något. Därför är det extra viktigt att vi gör medvetna val när det handlar om fisk, säger Jessica Andréason, projektledare på Naturskyddsföreningen för Miljövänliga Veckan.

För mer information, kontakta:
Mikael Karlsson, ordförande, 070-312 27 22
Jessica Andréason, projektledare, 073-944 99 10
Louise Bjarke, 070-884 77 28.

Se de schyssta fiskvalen som du kan göra: www.naturskyddsforeningen.se/Templates/Page.aspx

Senaste nyheter