Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Max & Svarta Lådan först i Gröna Gaffeln

http://www.klimatsmart.se/images/news/naturskyddsforeningen158x110s.gif

Under Smaka på Stockholm som hållits i Kungsträdgården presenterade Naturskyddsföreningen de två första restaurangerna som deltar i kampanjen ”Gröna Gaffeln” och som lyfter fram vegetarisk mat på ett tydligt sätt. Max hamburgerrestaurang visar sin vegetariska måltid som ett bra lunchalternativ och kommer under hösten att fortsätta att lyfta fram det vegetariska alternativet. Restaurang Svarta Lådan på Götgatan i Stockholm är en medveten lunchrestaurang med hälsa och bra mat i sitt koncept. Gröna gaffeln är Naturskyddsföreningens projekt för att vägleda konsumenter till smarta restauranger där man lätt hittar gröna alternativ. Gröna Gaffeln kampanjen inleds lördagen den 5 juni under Smaka på Stockholm dagarna, då Naturskyddsföreningens chef för natur och miljöavdelningen Gun Rudquist delar ut de första Gröna gafflarna till Max Hamburgerrestaurang och till restaurang Svarta Lådan och utmana samtidigt andra restauranger att delta! – Det är enkelt att göra en stor insats för att minska matens klimatpåverkan. Men på restaurang är det ofta svårt att hitta gröna alternativ. Vi vet att matens klimatpåverkan är stor och de matval som gör störst skillnad för miljön är att äta mer grönt och minska på köttportionerna. Vi gratulerar Max och Restaurang Svarta lådan till att vara de första restaurangerna att delta i kampanjen Gröna gaffeln och att lotsa sina kunder att göra medvetna matval, säger Gun Rudquist Naturskyddsföreningens mat- och klimatkampanj Gröna gaffeln är ett projekt för att minska matens miljöpåverkan, och en del i föreningens återkommande miljövänliga vecka v. 40 då många aktiva i föreningens lokalkretsar deltar. Kampanjen Gröna gaffeln är indelad i två delar: Gröna gaffeln på krogen och Gröna gaffeln hemma. Restaurangdelen vill få restaurangerna att lyfta den vegetariska ”gröna” maten på menyn. Gästerna ska lockas att äta vegetariskt lite oftare, det ska helt enkelt bli lättare att äta vegetariskt på restaurang. Restaurangen ska också ta del av klimatsmarta mattips från Naturskyddsföreningen, bland annat om säsongsanpassade salladsbord för fyra säsonger. Alla som arbetar på något sätt arbetar med mat på restaurangen ska ta del av råden. För frågor kontakta: Gun Rudquist, chef Natur och miljöavdelningen 073-987 00 73, Emelie Hansson, jordbrukshandläggare 070-611 65 33.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Max & Svarta Lådan först i Gröna Gaffeln

2010-06-04
Under Smaka på Stockholm som hållits i Kungsträdgården presenterade Naturskyddsföreningen de två första restaurangerna som deltar i kampanjen ”Gröna Gaffeln” och som lyfter fram vegetarisk mat på ett tydligt sätt.

Max hamburgerrestaurang visar sin vegetariska måltid som ett bra lunchalternativ och kommer under hösten att fortsätta att lyfta fram det vegetariska alternativet. Restaurang Svarta Lådan på Götgatan i Stockholm är en medveten lunchrestaurang med hälsa och bra mat i sitt koncept.

Gröna gaffeln är Naturskyddsföreningens projekt för att vägleda konsumenter till smarta restauranger där man lätt hittar gröna alternativ. Gröna Gaffeln kampanjen inleds lördagen den 5 juni under Smaka på Stockholm dagarna, då Naturskyddsföreningens chef för natur och miljöavdelningen Gun Rudquist delar ut de första Gröna gafflarna till Max Hamburgerrestaurang och till restaurang Svarta Lådan och utmana samtidigt andra restauranger att delta!

– Det är enkelt att göra en stor insats för att minska matens klimatpåverkan. Men på restaurang är det ofta svårt att hitta gröna alternativ. Vi vet att matens klimatpåverkan är stor och de matval som gör störst skillnad för miljön är att äta mer grönt och minska på köttportionerna. Vi gratulerar Max och Restaurang Svarta lådan till att vara de första restaurangerna att delta i kampanjen Gröna gaffeln och att lotsa sina kunder att göra medvetna matval, säger Gun Rudquist

Naturskyddsföreningens mat- och klimatkampanj Gröna gaffeln är ett projekt för att minska matens miljöpåverkan, och en del i föreningens återkommande miljövänliga vecka v. 40 då många aktiva i föreningens lokalkretsar deltar. Kampanjen Gröna gaffeln är indelad i två delar: Gröna gaffeln på krogen och Gröna gaffeln hemma. Restaurangdelen vill få restaurangerna att lyfta den vegetariska ”gröna” maten på menyn. Gästerna ska lockas att äta vegetariskt lite oftare, det ska helt enkelt bli lättare att äta vegetariskt på restaurang. Restaurangen ska också ta del av klimatsmarta mattips från Naturskyddsföreningen, bland annat om säsongsanpassade salladsbord för fyra säsonger. Alla som arbetar på något sätt arbetar med mat på restaurangen ska ta del av råden.

För frågor kontakta: Gun Rudquist, chef Natur och miljöavdelningen 073-987 00 73,
Emelie Hansson, jordbrukshandläggare 070-611 65 33.

Läs mer på:
www.naturskyddsforeningen.se/medlemssidor/Aktiviteter/miljovanliga-veckan-2010/

Senaste nyheter