Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Kummins restauranger i Umeå KRAV-certifieras

http://www.klimatsmart.se/images/news/krav-kummin140x300.png

Kummin strävar efter att vara ett hållbart företag i så många led som möjligt, säger Joakim Djerf delägare och kock på Kummin. Vi använder inga halvfabrikat och lagar/bakar all mat och allt bröd från grunden. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: - Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel - Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter - Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. Kummin driver två kök, Kummin Catering på Tegelbruksvägen och Kummins Restaurang på idrotts-och mässcentret Nolia i Umeå. Båda certifieras med ett märke. – Norrländsk kvalitet och bra service är vårt koncept, säger Joakim Djerf. Kummin hoppas kunna vara en förebild för andra Umeå-företag. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Kummins restauranger i Umeå KRAV-certifieras

2014-07-04
Kummin strävar efter att vara ett hållbart företag i så många led som möjligt, säger Joakim Djerf delägare och kock på Kummin. Vi använder inga halvfabrikat och lagar/bakar all mat och allt bröd från grunden.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

- Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
- Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
- Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

Kummin driver två kök, Kummin Catering på Tegelbruksvägen och Kummins Restaurang på idrotts-och mässcentret Nolia i Umeå. Båda certifieras med ett märke.

– Norrländsk kvalitet och bra service är vårt koncept, säger Joakim Djerf. Kummin hoppas kunna vara en förebild för andra Umeå-företag.

En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering. Idag finns det cirka 800 KRAV-märkta restauranger i Sverige.

Läs mer:
- Kummins restauranger: www.kummin.nu/
- Hitta din närmsta KRAV-märkta restaurang: www.krav.se/restaurangsok

Kontakt:
Joakim Djerf, Kummins Restaurang, 070-605 75 97
Källa: KRAV

Senaste nyheter