Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Första indiska restaurangen KRAV-certifieras

http://www.klimatsmart.se/images/news/indian-garden250x144.jpg

Bra råvaror och stor efterfrågan från restauranggästerna – nu väljer den prisbelönta restaurangkedjan Indian Garden att KRAV-certifiera sina fyra restauranger i Stockholm. Indian Garden är utsedd till Europas bästa indiska restaurang och blir den första indiska restaurangen med en KRAV-certifiering. – Vi vill jobba med de bästa råvarorna och därför köper vi mycket KRAV-märkt och ekologiskt. Dessutom är det KRAV som gästerna vill ha, säger Karim Razaul, grundare och ägare av Indian Garden. Han är en av få mottagare av det britiska priset "Taste of Britain" som han fick 2010 för bästa och mest kreativa europeiska ”curry cuisine” av magasinet ”Curry Life in England”. Indian Garden är även en flerfaldig vinnare av Dagens Nyheters Gulddrake. Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken: • Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel • Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter • Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter – Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. Indian Garden restaurangerna har idag ett KRAV-märke: – Vi vill verkligen öka mängden KRAV-märkt mat. Vi vill kunna servera maträtter som är helt gjord på ekologiska råvaror, säger Karim Razaul. En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Första indiska restaurangen KRAV-certifieras

2014-01-20
Bra råvaror och stor efterfrågan från restauranggästerna – nu väljer den prisbelönta restaurangkedjan Indian Garden att KRAV-certifiera sina fyra restauranger i Stockholm.

Indian Garden är utsedd till Europas bästa indiska restaurang och blir den första indiska restaurangen med en KRAV-certifiering.

– Vi vill jobba med de bästa råvarorna och därför köper vi mycket KRAV-märkt och ekologiskt. Dessutom är det KRAV som gästerna vill ha, säger Karim Razaul, grundare och ägare av Indian Garden. Han är en av få mottagare av det britiska priset "Taste of Britain" som han fick 2010 för bästa och mest kreativa europeiska ”curry cuisine” av magasinet ”Curry Life in England”.

Indian Garden är även en flerfaldig vinnare av Dagens Nyheters Gulddrake.

Restauranger kan KRAV-certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa matgästerna hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror. Ju mer KRAV-godkända råvaror desto fler KRAV-märken:

• Ett märke = 25 % KRAV-godkända produkter eller 15 KRAV-godkända livsmedel
• Två märken = minst 50 % KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 % KRAV-godkända produkter

– Antal KRAV-märken är minst lika viktigt som antalet stjärnor på en restaurang. Vi hoppas att det ska underlätta för alla som vill äta på en restaurang som bidrar till en hållbar gastronomi, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV.

Indian Garden restaurangerna har idag ett KRAV-märke:
– Vi vill verkligen öka mängden KRAV-märkt mat. Vi vill kunna servera maträtter som är helt gjord på ekologiska råvaror, säger Karim Razaul.
En KRAV-certifiering innebär att mängden och typen av råvaror kontrolleras av ett oberoende certifieringsföretag, så kallad tredjepartscertifiering.

Läs mer på:
Indian Garden: www.indiangarden.nu/

Kontakt:
Razaul, Indian Garden, 0736510562
Johan Cejie, Försäljningschef KRAV, 018-17 45 17
Kristin Cooper, Pressansvarig KRAV, 070-665 95 30

Det här är KRAV:
Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

• Tillsammans med konsumenter, producenter och handeln har KRAV under 25 års tid drivit fram en ekologisk marknad i Sverige.
• I dag finns det över 4 000 KRAV-lantbrukare, 6 200 KRAV-certifierade produkter och cirka 2 000 livsmedelsföretag, butiker och restauranger.
• All KRAV-produktion kontrolleras.
• Läs mer på www.krav.se

Senaste nyheter