Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

World Fair Trade Day 11 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/ptplilaliten_(2).jpg

Lördagen den 11 maj firas World Fair Trade Day över hela världen. Glädjande nog finns många fairtrade produkter på marknaden säger Anna Blomström Lilja, VD på MiljöKlon AB. Ett av våra bidrag är underkläder från Pants to Poverty. Pants to Poverty köper ekologisk bomull från Chetna Organic som till ägs av bomullsodlare. Man handlar med fler än 10.000 ekologiska bönder. Chetna Organic arbetar långsiktigt och hållbart bland annat har man produktion av utsäde som bomullsodlarna kan köpa till ett pris som ligger ungefär 3/4-delar lägre än ohållbar genmodifierat utsäde. Tyget till underkläderna tillverkas av Armstrong Knitting Mills i Indien. Företaget är föregångare när det gäller rättivsa löner bland annat. Detta innebär att underkläderna förutom att dom är ekologiska och fairtrade så är dom med och bygger en ny hållbar affärsmodell för modeindustrin. Vi vill visa att det är möjligt att producera snygga, hållbara kläder på ett rimligt sätt säger Anna Blomström Lilja på MiljöKlon AB. Vi har alla fått en insikt i textilproduktionens utnyttjande av fattiga i och med den senaste katastrofen i Bangladesh. Vår överdrivna konsumtion av textilier innebär också ett klimathot. Det kan verka konstigt att ett företag som säljer kläder uppmanar alla att köpa färre kläder men det är just vad MiljöKlon gör. Fundera över begreppet kvalitet. Jag anser att vi måste väga in varans påverkan både på miljön och människorna fortsätter Anna. Det är varken rimligt eller försvarbart att köpa billigt och låta människor på andra sidan jordklotet betala med usla villkor eller att låta miljön förstöras. Låt World Fair Trade Day bli en dag då du testar någon ny rättvis produkt!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

World Fair Trade Day 11 maj

2013-05-10
Lördagen den 11 maj firas World Fair Trade Day över hela världen. Glädjande nog finns många fairtrade produkter på marknaden säger Anna Blomström Lilja, VD på MiljöKlon AB. Ett av våra bidrag är underkläder från Pants to Poverty.

Pants to Poverty köper ekologisk bomull från Chetna Organic som till ägs av bomullsodlare. Man handlar med fler än 10.000 ekologiska bönder.

Chetna Organic arbetar långsiktigt och hållbart bland annat har man produktion av utsäde som bomullsodlarna kan köpa till ett pris som ligger ungefär 3/4-delar lägre än ohållbar genmodifierat utsäde.

Tyget till underkläderna tillverkas av Armstrong Knitting Mills i Indien. Företaget är föregångare när det gäller rättivsa löner bland annat.

Detta innebär att underkläderna förutom att dom är ekologiska och fairtrade så är dom med och bygger en ny hållbar affärsmodell för modeindustrin. Vi vill visa att det är möjligt att producera snygga, hållbara kläder på ett rimligt sätt säger Anna Blomström Lilja på MiljöKlon AB. Vi har alla fått en insikt i textilproduktionens utnyttjande av fattiga i och med den senaste katastrofen i Bangladesh. Vår överdrivna konsumtion av textilier innebär också ett klimathot. Det kan verka konstigt att ett företag som säljer kläder uppmanar alla att köpa färre kläder men det är just vad MiljöKlon gör. Fundera över begreppet kvalitet. Jag anser att vi måste väga in varans påverkan både på miljön och människorna fortsätter Anna. Det är varken rimligt eller försvarbart att köpa billigt och låta människor på andra sidan jordklotet betala med usla villkor eller att låta miljön förstöras.

Låt World Fair Trade Day bli en dag då du testar någon ny rättvis produkt!
Källa: MiljöKlon

Senaste nyheter