Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Eolus Vind listas på First North

https://www.klimatsmart.se/images/news/eoluslogo114x76.gif

Eolus Vind har godkänts för handel med bolagets B-aktie på NASDAQ OMX First North. Första dag för handel var torsdagen den 28 maj 2009. Någon nyemission av aktier sker inte i samband med listningen, som genomförs för att ytterligare stärka varumärket och Eolus position bland kunder, medarbetare, investerare och media. Dessutom kan listningen komma att underlätta kapitalanskaffning för verksamheten. För mer information kontakta: Bengt Simmingsköld, VD, 0451-491 51, 0708-66 83 87, bengt.simmingskold@eolusvind.com Eolus Vind AB bildades 1990 och var då den första kommersiella vindkraftsprojektören i Sverige. Affärsidén var främst att etablera och äga egna vindkraftsanläggningar för elproduktion. Den kompetens som upparbetades i företaget avseende etablering av vindkraftsanläggningar, kom dock snart att efterfrågas även av andra intressenter. Affärsidén kompletterades därför tidigt med projektering och etablering av nyckelfärdiga vindkraftsanläggningar åt kunder. Idag är Eolus en av Sveriges ledande vindkraftprojektörer. Förutom projekteringsföretag knutna till viss tillverkare är Eolus det bolag som etablerat flest vindkraftverk i Sverige. Eolus har medverkat vid etableringen av ca 200 vindkraftverk av de ca 1 100 vindkraftverk som finns i Sverige. De flesta har sålts vidare nyckelfärdiga till kunder och drivs av dessa med god lönsamhet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Eolus Vind listas på First North

2009-06-10
Eolus Vind har godkänts för handel med bolagets B-aktie på NASDAQ OMX First North. Första dag för handel var torsdagen den 28 maj 2009. Någon nyemission av aktier sker inte i samband med listningen, som genomförs för att ytterligare stärka varumärket och Eolus position bland kunder, medarbetare, investerare och media. Dessutom kan listningen komma att underlätta kapitalanskaffning för verksamheten.

För mer information kontakta:
Bengt Simmingsköld, VD, 0451-491 51, 0708-66 83 87, bengt.simmingskold@eolusvind.com

Eolus Vind AB bildades 1990 och var då den första kommersiella vindkraftsprojektören i Sverige. Affärsidén var främst att etablera och äga egna vindkraftsanläggningar för elproduktion. Den kompetens som upparbetades i företaget avseende etablering av vindkraftsanläggningar, kom dock snart att efterfrågas även av andra intressenter. Affärsidén kompletterades därför tidigt med projektering och etablering av nyckelfärdiga vindkraftsanläggningar åt kunder.

Idag är Eolus en av Sveriges ledande vindkraftprojektörer. Förutom projekteringsföretag knutna till viss tillverkare är Eolus det bolag som etablerat flest vindkraftverk i Sverige. Eolus har medverkat vid etableringen av ca 200 vindkraftverk
av de ca 1 100 vindkraftverk som finns i Sverige. De flesta har sålts vidare nyckelfärdiga till kunder och drivs av dessa med god lönsamhet.
Källor:

Senaste nyheter