Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Johan Söderström, VD för ABB Sverige, vinnare av Hållbart Ledarskap 2015

https://www.klimatsmart.se/images/news/nmc-abb-johan-s_derstrom200x182.jpg

Johan Söderström, VD för ABB Sverige, vinnare av Hållbart Ledarskap 2015 NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv tilldelar ABB Sveriges VD Johan Söderström priset Hållbart Ledarskap 2015. Prisutdelningen ägde rum den 13 oktober 2015 på Grand Hôtel i Stockholm. Prisutdelare var H.K.H. Kronprinsessan Victoria. Johan Söderström betonar att han ser utmärkelsen som ett lagpris samtidigt som det förpliktigar och inspirerar till att bli ännu bättre: ”Det är med stor ödmjukhet och glädje som vi tar emot den oerhört fina utmärkelsen för ett hållbart ledarskap. Hållbarhet ligger oss alla inom ABB varmt om hjärtat och det här är ett lagpris där många bidrar med sitt kunnande och engagemang. För oss handlar hållbarhet inte bara om miljön, det är också en affärsstrategisk fråga och skapar konkurrenskraft – ’goda företag gör business med goda företag’. ABB:s strategi går ut på att hjälpa våra kunder att åstadkomma energieffektiva lösningar och användning av fossilfri el inom industri, energisektorn, transport och infrastruktur.” Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv (tidigare Näringslivets Miljöchefer) för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet. ”Ett tydligt ledarskap är nyckeln för att skapa ett affärsmässigt och strategiskt hållbarhetsarbete. Värdeskapande och lönsamt hållbarhetsarbete tar både tid och engagemang! Därför behövs modiga och värdedrivna ledare som Johan, som vågar prioritera affärer med långsiktig hållbarhet framför kortsiktiga vinstintressen” säger Lena Ander, Generalsekreterare för NMC. NMC:s ordförande Ylva Öhrnell håller med och tillägger: ”Vår prominenta jury var mycket enig om att årets vinnare är en fantastisk förebild som kan inspirera fler ledare till att förstå både nödvändigheten och affärsmässigheten av en integrering av hållbarhetsarbetet.” Juryns motivering: ”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har visat ett entusiasmerande och varmt ledarskap, där han på ett fantastiskt sätt lyckats kombinera och skapa en företagskultur byggd på ’den schweiziska klockan med mänsklighet och hjärta’. Johan coachar medarbetarna med trygghet och tydlighet och visar upp ett genuint hållbarhetsengagemang, genom att inkludera hållbarhet i företagets strategier och visa på dess betydelse för affärsmässig framgång. Som förebild för företagsledare i omställningen till hållbar teknik- och energiutveckling och ett hållbart och jämställt näringsliv, hoppas juryn att vinnaren inspirerar och banar vägen för fler moderna ledare inom industrivärlden.”

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Johan Söderström, VD för ABB Sverige, vinnare av Hållbart Ledarskap 2015

2015-10-16
Vinnaren Johan Söderström, VD ABB
Johan Söderström, VD för ABB Sverige, vinnare av Hållbart Ledarskap 2015

NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv tilldelar ABB Sveriges VD Johan Söderström priset Hållbart Ledarskap 2015. Prisutdelningen ägde rum den 13 oktober 2015 på Grand Hôtel i Stockholm. Prisutdelare var H.K.H. Kronprinsessan Victoria.

Johan Söderström betonar att han ser utmärkelsen som ett lagpris samtidigt som det förpliktigar och inspirerar till att bli ännu bättre:

”Det är med stor ödmjukhet och glädje som vi tar emot den oerhört fina utmärkelsen för ett hållbart ledarskap. Hållbarhet ligger oss alla inom ABB varmt om hjärtat och det här är ett lagpris där många bidrar med sitt kunnande och engagemang. För oss handlar hållbarhet inte bara om miljön, det är också en affärsstrategisk fråga och skapar konkurrenskraft – ’goda företag gör business med goda företag’. ABB:s strategi går ut på att hjälpa våra kunder att åstadkomma energieffektiva lösningar och användning av fossilfri el inom industri, energisektorn, transport och infrastruktur.”

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv (tidigare Näringslivets Miljöchefer) för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.

”Ett tydligt ledarskap är nyckeln för att skapa ett affärsmässigt och strategiskt hållbarhetsarbete. Värdeskapande och lönsamt hållbarhetsarbete tar både tid och engagemang! Därför behövs modiga och värdedrivna ledare som Johan, som vågar prioritera affärer med långsiktig hållbarhet framför kortsiktiga vinstintressen” säger Lena Ander, Generalsekreterare för NMC.

NMC:s ordförande Ylva Öhrnell håller med och tillägger: ”Vår prominenta jury var mycket enig om att årets vinnare är en fantastisk förebild som kan inspirera fler ledare till att förstå både nödvändigheten och affärsmässigheten av en integrering av hållbarhetsarbetet.”

Juryns motivering:

”Årets vinnare av Hållbart Ledarskap har visat ett entusiasmerande och varmt ledarskap, där han på ett fantastiskt sätt lyckats kombinera och skapa en företagskultur byggd på ’den schweiziska klockan med mänsklighet och hjärta’. Johan coachar medarbetarna med trygghet och tydlighet och visar upp ett genuint hållbarhetsengagemang, genom att inkludera hållbarhet i företagets strategier och visa på dess betydelse för affärsmässig framgång. Som förebild för företagsledare i omställningen till hållbar teknik- och energiutveckling och ett hållbart och jämställt näringsliv, hoppas juryn att vinnaren inspirerar och banar vägen för fler moderna ledare inom industrivärlden.”
Foto: Pax Engström Nyström

Senaste nyheter