Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Triventus förvärvar sju vattenkraftverk

https://www.klimatsmart.se/images/news/

Den 1 april tog Triventus över ägandet av VEGABs 7 vattenkraftverk i norra Halland. Den totala årsproduktionen är 7,2 GWh. Samtidigt lämnar Triventus ägandet i Hökensås Kraft HB, där Wallenstam blir 100% ägare. Tekniska driften i Hökensås och de 7 tillkommande vattenkraftverken kommer att vara gemensam. - Förvärvet av VEGABs vattenkraftverk är ett led i strategin att äga 20 GWh produktionskapacitet inom vattenkraften innan 2014, säger Måns Holst, vd Triventus AB. - Triventus utvecklas i rask takt till ett förnybart energibolag med ägandeengagemang i vind, biogas och vattenkraft. Minskat risktagande på sikt, synergieffekter mellan Triventus-koncernens kompetensområden och stabilare produktionssystem, där vattenkraften tex kan utnyttjas som reglerkraft till vindkraften, är de viktigaste skälen till vår diversifiering inom förnybar energi. Sex av kraftstationerna finns i Rolfsån med biflöden. Rolfsån rinner upp i Västra Götaland och mynnar ut i Kungsbackaområdet. Det sjunde kraftverket ligger i Mölndals kommun och utnyttjar kraften i Lindomeån. Fallhöjden för de olika verken varierar mellan 67 och 4 m. I systemet finns bl a anrika Hultafors, som ingick i tumstocksfabrikens energiförsörjningssystem. Triventus kommer att ansvara för den tekniska driften både inom Hökensås och VEGAB. Krister Torkelsson är driftsledare inom vattenkraft och kommer att ansvara för Triventus driftengagemang i vattenkraften. Vi ser Triventus som ett seriöst och ytterst kompetent företag, på stark frammarsch inom förnybar energ. Företaget har dessutom egen organisation för drift och underhåll. Därför känns det tryggt att få Triventus som köpare av de 7 vattenkraftverken, säger Thomas Karlsson, en av delägarna i VEGAB. För ytterligare information, kontakta: Måns Holst, vd Triventus, mans.holst@triventus.com, 070-295 36 60, 010-45 40 661.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Triventus förvärvar sju vattenkraftverk

2011-04-05
Den 1 april tog Triventus över ägandet av VEGABs 7 vattenkraftverk i norra Halland. Den totala årsproduktionen är 7,2 GWh. Samtidigt lämnar Triventus ägandet i Hökensås Kraft HB, där Wallenstam blir 100% ägare. Tekniska driften i Hökensås och de 7 tillkommande vattenkraftverken kommer att vara gemensam.

- Förvärvet av VEGABs vattenkraftverk är ett led i strategin att äga 20 GWh produktionskapacitet inom vattenkraften innan 2014, säger Måns Holst, vd Triventus AB.

- Triventus utvecklas i rask takt till ett förnybart energibolag med ägandeengagemang i vind, biogas och vattenkraft. Minskat risktagande på sikt, synergieffekter mellan Triventus-koncernens kompetensområden och stabilare produktionssystem, där vattenkraften tex kan utnyttjas som reglerkraft till vindkraften, är de viktigaste skälen till vår diversifiering inom förnybar energi.

Sex av kraftstationerna finns i Rolfsån med biflöden. Rolfsån rinner upp i Västra Götaland och mynnar ut i Kungsbackaområdet. Det sjunde kraftverket ligger i Mölndals kommun och utnyttjar kraften i Lindomeån. Fallhöjden för de olika verken varierar mellan 67 och 4 m. I systemet finns bl a anrika Hultafors, som ingick i tumstocksfabrikens energiförsörjningssystem.

Triventus kommer att ansvara för den tekniska driften både inom Hökensås och VEGAB. Krister Torkelsson är driftsledare inom vattenkraft och kommer att ansvara för Triventus driftengagemang i vattenkraften.

Vi ser Triventus som ett seriöst och ytterst kompetent företag, på stark frammarsch inom förnybar energ. Företaget har dessutom egen organisation för drift och underhåll. Därför känns det tryggt att få Triventus som köpare av de 7 vattenkraftverken, säger Thomas Karlsson, en av delägarna i VEGAB.

För ytterligare information, kontakta:
Måns Holst, vd Triventus, mans.holst@triventus.com,
070-295 36 60, 010-45 40 661.
Källor: Triventus, VEGAB
Foto: VEGAB

Senaste nyheter