Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Telge Energi och WWF ger 1 miljon kronor till vattenkraftprojekt

https://www.klimatsmart.se/images/news/telgeenergi-wwf250x161.png

Tillsammans med Världsnaturfonden WWF har vi på Telge Energi möjligheten att dra igång ett stort vattenkraftprojekt i Ångermanälven. Och allt är tack vare er kunder. Vi är så väldigt stolta över att kunna presentera vårt bidrag på 1 000 000 kronor, där hälften av bidraget möjliggjorts genom en insamling från våra kunder. Det gör det möjligt för oss på Telge Energi och Världsnaturfonden WWF att tillsammans med Älvräddarna nu gå in i ett stort projekt i Ångermanälven. IWWF samarbetar med Telge Energi inom klimat och biologisk mångfald Ångermanälven ska vi undersöka på vilket sätt fiskpassager kan göras på bästa sätt. Projektet drivs både för djurlivets skull och för att få till en så effektiv vattenkraftproduktion som möjligt. På detta sätt vill vi bidra till en bättre miljö, både ur klimatsynpunkt och ur biologiskt mångfaldsperspektiv. Vattenkraften är en energiform som är toppen för klimatet eftersom den är koldioxidfri. De stora kraftverken är också viktiga för balansen mellan konsumtion och produktion av el i våra elnät. Men vattenkraften innebär också nackdelar för miljön. Ett av de största problemen är att dammarna nästan alltid gör det svårt för fiskarna och andra vattenlevande djur att vandra. Det vill WWF och Telge Energi råda bot på! I januari 2014 ingick Telge Energi och WWF ett 3-årigt partnerskap med syfte att arbeta med frågor om förnybar energi och biologisk mångfald. Tillsammans ska vi stödja ett eller flera naturvårdsprojekt, främst inom vattenkraften. Håll utkik på Mittnytt på SVT där de förhoppningsvis kommer visa ett klipp om vårt spännande och roliga projektet.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Telge Energi och WWF ger 1 miljon kronor till vattenkraftprojekt

2014-06-09
Tillsammans med Världsnaturfonden WWF har vi på Telge Energi möjligheten att dra igång ett stort vattenkraftprojekt i Ångermanälven. Och allt är tack vare er kunder.

Vi är så väldigt stolta över att kunna presentera vårt bidrag på 1 000 000 kronor, där hälften av bidraget möjliggjorts genom en insamling från våra kunder. Det gör det möjligt för oss på Telge Energi och Världsnaturfonden WWF att tillsammans med Älvräddarna nu gå in i ett stort projekt i Ångermanälven.

IWWF samarbetar med Telge Energi inom klimat och biologisk mångfald Ångermanälven ska vi undersöka på vilket sätt fiskpassager kan göras på bästa sätt. Projektet drivs både för djurlivets skull och för att få till en så effektiv vattenkraftproduktion som möjligt. På detta sätt vill vi bidra till en bättre miljö, både ur klimatsynpunkt och ur biologiskt mångfaldsperspektiv.

Vattenkraften är en energiform som är toppen för klimatet eftersom den är koldioxidfri. De stora kraftverken är också viktiga för balansen mellan konsumtion och produktion av el i våra elnät. Men vattenkraften innebär också nackdelar för miljön. Ett av de största problemen är att dammarna nästan alltid gör det svårt för fiskarna och andra vattenlevande djur att vandra. Det vill WWF och Telge Energi råda bot på!

I januari 2014 ingick Telge Energi och WWF ett 3-årigt partnerskap med syfte att arbeta med frågor om förnybar energi och biologisk mångfald. Tillsammans ska vi stödja ett eller flera naturvårdsprojekt, främst inom vattenkraften.

Håll utkik på Mittnytt på SVT där de förhoppningsvis kommer visa ett klipp om vårt spännande och roliga projektet.

Läs mer om projektet i artikeln “En miljon för fiskvägar” på Allehanda.se och vad Världsnaturfonden WWF skriver om “WWF och Telge Energi går in i ett stort vattenkraftprojekt i Ångermanälven” på WWFs site: www.wwf.se/fretag/fretagssamarbeten/1571279-wwf-och-telge-enerrgi-i-vattenkraftprojekt

Senaste nyheter