Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Textilia ISO-certifierar all verksamhet

https://www.klimatsmart.se/images/news/textilia55x70a.png

Textilia är det första privata textilserviceföretaget i Sverige att samtidigt certifiera hela koncernens verksamhet enligt de internationella standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Certifieringen innebär att företagets fem anläggningar och textilhantering kvalitetsmärkts av ett oberoende institut. ISO-certifieringen kommer kort efter att Textilia också erhållit Svanen-märkning av tre av sina anläggningar. Textilia erbjuder textilservice som frigör resurser för kunder inom främst vård och omsorg samt hotell och restaurang. Textilias affärsidé är att genom uthyrning, tvätt och logistiklösningar se till att kunderna ständigt har tillgång till rena och ändamålsenliga textilier. Textilia hjälper kunder att fokusera på sina kärnuppgifter och inte behöva lägga tid och kraft på textilhantering. Textilia ser också till att kundernas kostnader för textilier och textilservice pressas. Nyligen vann Textilia ett flerårigt avtal med Stockholms Läns Landsting där textilkostnaderna pressats med upp till 150 miljoner kronor under avtalstiden. - Vi är väldigt stolta över att alla våra anläggningar nu har blivit certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Detta är ett led i vårt arbete med miljö, kvalitet och arbetsmiljö, där vi hela tiden vill ligga i framkant, säger Tomas Bergström, vd Textilia. Anläggningarna i Rimbo, Örebro och Boden är också bland de första i Sverige att klara Svanens nya krav 2.0 för textilservice. Märkningen är ny sedan slutet av 2009 och ska ge minskad negativ påverkan på miljö och klimat. Detta görs främst genom minskad användning av energi och vatten samt övergång till mer skonsamma tvättkemikalier. - Textilservicebranschen har en betydande påverkan på miljön. Därför är det glädjande att Textilia, som tar hand om så stora mängder tvätt årligen, har Svanen-märkt tre av sina fem anläggningar. Att klara Svanens tuffa krav visar att man tar sitt hållbarhetsarbete på stort allvar, säger Cecilia Ehrenborg Williams på Svanen. Företag, organisationer och offentliga sektorn ställer allt högre krav på sina underleverantörer vad gäller miljö och klimat. Textilia fortsätter sin miljö- och kvalitetsresa och kommer att arbeta aktivt för att minimera sin negativa miljöpåverkan för att skapa en hållbar utveckling. Närmast kommer företaget att ansöka om Svanen-märkning för de resterande anläggningarna. För mer information, kontakta: Tomas Bergström, vd Textilia, 019-19 45 02, tomas.bergstrom@textilia.se Jonas Olaison, miljö- och kvalitetschef Textilia, 019-19 45 04, jonas.olaison@textilia.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Textilia ISO-certifierar all verksamhet

2011-03-10
Textilia är det första privata textilserviceföretaget i Sverige att samtidigt certifiera hela koncernens verksamhet enligt de internationella standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Certifieringen innebär att företagets fem anläggningar och textilhantering kvalitetsmärkts av ett oberoende institut. ISO-certifieringen kommer kort efter att Textilia också erhållit Svanen-märkning av tre av sina anläggningar.

Textilia erbjuder textilservice som frigör resurser för kunder inom främst vård och omsorg samt hotell och restaurang. Textilias affärsidé är att genom uthyrning, tvätt och logistiklösningar se till att kunderna ständigt har tillgång till rena och ändamålsenliga textilier. Textilia hjälper kunder att fokusera på sina kärnuppgifter och inte behöva lägga tid och kraft på textilhantering. Textilia ser också till att kundernas kostnader för textilier och textilservice pressas. Nyligen vann Textilia ett flerårigt avtal med Stockholms Läns Landsting där textilkostnaderna pressats med upp till 150 miljoner kronor under avtalstiden.

- Vi är väldigt stolta över att alla våra anläggningar nu har blivit certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Detta är ett led i vårt arbete med miljö, kvalitet och arbetsmiljö, där vi hela tiden vill ligga i framkant, säger Tomas Bergström, vd Textilia.

Anläggningarna i Rimbo, Örebro och Boden är också bland de första i Sverige att klara Svanens nya krav 2.0 för textilservice. Märkningen är ny sedan slutet av 2009 och ska ge minskad negativ påverkan på miljö och klimat. Detta görs främst genom minskad användning av energi och vatten samt övergång till mer skonsamma tvättkemikalier.

- Textilservicebranschen har en betydande påverkan på miljön. Därför är det glädjande att Textilia, som tar hand om så stora mängder tvätt årligen, har Svanen-märkt tre av sina fem anläggningar. Att klara Svanens tuffa krav visar att man tar sitt hållbarhetsarbete på stort allvar, säger Cecilia Ehrenborg Williams på Svanen.

Företag, organisationer och offentliga sektorn ställer allt högre krav på sina underleverantörer vad gäller miljö och klimat. Textilia fortsätter sin miljö- och kvalitetsresa och kommer att arbeta aktivt för att minimera sin negativa miljöpåverkan för att skapa en hållbar utveckling. Närmast kommer företaget att ansöka om Svanen-märkning för de resterande anläggningarna.

För mer information, kontakta:
Tomas Bergström, vd Textilia, 019-19 45 02, tomas.bergstrom@textilia.se
Jonas Olaison, miljö- och kvalitetschef Textilia, 019-19 45 04, jonas.olaison@textilia.se.
Källa: Textilia

Senaste nyheter