Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

SM-veckan i Halmstad 2013 är ett Miljömärkt Event

https://www.klimatsmart.se/images/news/smvecka250x110.jpg

Snart är det dags! Avgörandets ögonblick, en stad, en vecka, massor med mästare. Den 1 juli går startskottet för SM-veckan i Halmstad, 31 sporter ska var och en avgöra sin mästare under en intensiv vecka. Nu är SM-veckan ett miljömärkt event. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som står bakom miljömärkningen och de kommer att vara på plats under SM-veckan. Miljömärkt Event är den marknadsledande miljömärkningen för större event som till exempel Vasaloppet, O-ringen, Medeltidsveckan, Storsjöyran och Vätternrundan och nu SM-veckan. Syftet med Håll Sverige Rents miljömärkning är att minska både nedskräpning och eventets totala belastning på miljön. – SM-veckan är ett väldigt stort evenemang som drar mycket publik på kort tid - vilket gör det extra viktigt att vi bidrar till en bättre miljö, säger projektledare för SM-veckan i Halmstad, Johnny Ewerstein, på Halmstad Convention Bureau, Halmstad & Co. SM-veckan har uppnått bestämda kriterier inom en rad områden för att få miljömärkningen, bland annat transport, inköp och avfallshantering. Alla huvudfunktionärer som ska arbeta på SM-veckan har informerats om miljömärkningen och det finns ett genomgående aktivt miljöarbete. Vi är oerhört glada att kunna miljömärka SM-veckan, det är många olika mästerskap med ett jättebra samlat miljöarbete, säger Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent. Halmstad som står som värdstad för SM-veckan fick lite plus i kanten för sitt aktiva arbete med transporterna kring evenemanget och att Halmstad & Co som står bakom värdskapet - är en miljödiplomerad organisation. Även hur avfall sorteras är ett viktigt kriterium samt att rengöringsprodukter som används är Svanen-märkta. – Totalt har Halmstad samlat ihop nästan tre gånger så många poäng som krävs för att bli godkänt som Miljömärkt Event. Vi har en del mål kvar men vi är väldigt stolta över att ha fått SM-veckan miljömärkt, fortsätter Ewerstein. – Halmstad som värdstad vill vara med och leda SM-veckan arrangemanget framåt och detta är ett steg i det arbetet och samtidigt ett gott betyg på att vi lyckats med vårt miljöarbete, avslutar Johnny Ewerstein. För mer information, kontakta: Johnny Ewerstein, Projektledare SM-veckan, Halmstad Convention Bureau, Halmstad & Co, johnny.ewersteinalmstad.se, 070-234 02 41.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

SM-veckan i Halmstad 2013 är ett Miljömärkt Event

2013-06-26
Snart är det dags! Avgörandets ögonblick, en stad, en vecka, massor med mästare. Den 1 juli går startskottet för SM-veckan i Halmstad, 31 sporter ska var och en avgöra sin mästare under en intensiv vecka. Nu är SM-veckan ett miljömärkt event. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som står bakom miljömärkningen och de kommer att vara på plats under SM-veckan.

Miljömärkt Event är den marknadsledande miljömärkningen för större event som till exempel Vasaloppet, O-ringen, Medeltidsveckan, Storsjöyran och Vätternrundan och nu SM-veckan. Syftet med Håll Sverige Rents miljömärkning är att minska både nedskräpning och eventets totala belastning på miljön.

– SM-veckan är ett väldigt stort evenemang som drar mycket publik på kort tid - vilket gör det extra viktigt att vi bidrar till en bättre miljö, säger projektledare för SM-veckan i Halmstad, Johnny Ewerstein, på Halmstad Convention Bureau, Halmstad & Co.

SM-veckan har uppnått bestämda kriterier inom en rad områden för att få miljömärkningen, bland annat transport, inköp och avfallshantering. Alla huvudfunktionärer som ska arbeta på SM-veckan har informerats om miljömärkningen och det finns ett genomgående aktivt miljöarbete.

Vi är oerhört glada att kunna miljömärka SM-veckan, det är många olika mästerskap med ett jättebra samlat miljöarbete, säger Anna Linusson, VD på Håll Sverige Rent.

Halmstad som står som värdstad för SM-veckan fick lite plus i kanten för sitt aktiva arbete med transporterna kring evenemanget och att Halmstad & Co som står bakom värdskapet - är en miljödiplomerad organisation. Även hur avfall sorteras är ett viktigt kriterium samt att rengöringsprodukter som används är Svanen-märkta.

– Totalt har Halmstad samlat ihop nästan tre gånger så många poäng som krävs för att bli godkänt som Miljömärkt Event. Vi har en del mål kvar men vi är väldigt stolta över att ha fått SM-veckan miljömärkt, fortsätter Ewerstein.

– Halmstad som värdstad vill vara med och leda SM-veckan arrangemanget framåt och detta är ett steg i det arbetet och samtidigt ett gott betyg på att vi lyckats med vårt miljöarbete, avslutar Johnny Ewerstein.

För mer information, kontakta:
Johnny Ewerstein, Projektledare SM-veckan, Halmstad Convention Bureau, Halmstad & Co, johnny.ewersteinalmstad.se, 070-234 02 41.

Senaste nyheter