Produkter
Nyheter
Video
NYHETSBREV
Kategorier
Alla
Allmänt
Bilar & Fordon
Ekonomi
Energi
Hem & Trädgård
Hotell & Resor
Industri & Teknik
It & Media
Kläder & Mode
Mat & Dryck
Restaurang & Nöjen
Shopping
Sport & Fritid
Transport
Utbildning & kurser
Restauranger
Produkter
Nyheter
Tipsa oss
Redaktör:
Jens Ljunggren
Tweeta
Prenumerera på våra nyheter
SENASTE
MEST LÄSTA
2019-08-15
Ny nordisk ekologisk restaurangguide
Den här veckan presenteras restaurangerna som är nominerade till 360°EatGuide, den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi. KRAV-märkta restauranger är nominerade i flera av guidens kategorier. KRAV står bakom…
2019-08-13
Ekologiskt jordbruk fortsätter att öka i Sverige
Den ekologiskt odlade jordbruksmarken har ökat med 58 procent i Sverige, motsvarande 224 040 hektar, under de senaste tio åren. Det visar siffror från Jordbruksverket. KRAV-certifierade gårdar står för större delen av den ekologiskt brukade…
2019-08-12
Avskogning och köttkonsumtion hotar klimatmålen
Världens nuvarande jord- och skogsbruk hotar både klimatmålen och den biologiska mångfalden, slår FN:s klimatpanel IPCC fast i en ny klimatrapport. Rapporten visar att skydd och återställande av naturliga ekosystem är helt avgörande om vi ska kunna…
2019-04-24
KRAV satsar på webbutbildningar
För att väcka intresse och nyfikenhet på KRAV och KRAV-certifiering bland lantbrukare, restauranger, butiker och livsmedelsföretag satsar nu KRAV på webbutbildningar. De två första är en utbildningsfilm för restauranger och en generell utbildning om…
2018-12-20
Grönt julbord ger 79% lägre klimatavtryck än traditionellt
Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära, men kan också ge ett större klimatavtryck än man tänkt sig. En tredjedel av Sveriges konsumtionsrelaterade utsläpp av växthusgaser kommer från livsmedel, och Oatly har därför gjort…
2018-11-29
Valio satsar på kolbindande jordbruk
I början på oktober släppte FN:s klimatpanel IPCC sin klimatrapport med ett tydligt budskap: vi måste halvera utsläppen av växthusgaser till 2030 och helt strypa nettoutsläppen till 2050. Detta för att begränsa medeltemperaturökningen till 1,5…
2018-11-02
Upplev ekologiskt julfirande på Gunnebo Slott
Det lider mot jul och snart öppnar vi upp Jul på Gunnebo! Nytt för i år är fler familjeaktiviteter som tomtejakten och kransbindning för barn. Julmarknaden växer sig i år ännu större och i Kaffehuset serveras jullunch och julmiddag från 3-22…
2018-10-29
Stjärnrestaurangen Gastrologik blir KRAV-certifierad
De har en stjärna i Guide Michelin och med sin fjärdeplats i White Guide blir Gastrologik även den KRAV-certifierade restaurang med högst ranking i guiden. - Vi har jobbat på ett hållbart sätt sedan starten men KRAV sporrar oss att bli ännu…
2018-10-23
Ny restaurangguide bedömer både gastronomi och hållbarhet
Det är bråttom nu, ändå är det så få restauranger som engagerar sig i hållbarhetsfrågor på allvar. Samtidigt ställer vi restauranggäster inte tillräckligt tuffa krav, vi litar på att restaurangerna tar ansvar för maten som serveras – vilket långt…
2018-10-17
58% lägre utsläpp med växtbaserad yoghurtförpackning
Alla Valios yoghurtförpackningar tillverkas numera av helt förnybar växtråvara. Goda nyheter för miljön då koldioxidutsläppen minskar med så mycket som 58% i jämförelse med den gamla förpackningen. Att förpackningen görs på helt förnybar…
2023-10-30
Spowdi vinner utmärkelse för klimatsmart jordbruksinnovation
World Economic Forum har utsett Spowdi till Top Innovator i dess Smarter Climate Farmers Challenge.…
Nyare nyheter
Äldre nyheter