Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

10 dagar ekoresa i Marocko - vandra, bada och fynda

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecolyx-kasbah250x156.jpg

10 dagar i Marocko - vandra i Atlasbergen, fynda i Marrakesh och njut av havet i Essaouira! Marocko är ett fascinerande och mytomspunnet land. Under tio dagar får du uppleva några av Marockos pärlor och dessutom bo på platser som bedriver sin verksamhet på ett hållbart sätt och tillsammans med lokalbefolkning (hur resan bidrar kan du läsa mer om i länken) Din resa börjar i Marrakesh som är en plats man bara måste uppleva. Staden byggdes omkring 1300-talet och Koutoubia Mosquen vars vackra minaret dominerar skyline. Ett besök i medinan och de färgsprakande soukerna är ett måste, här kan du pruta på mattor, läderarbeten, smycken, lyktor och kryddor av alla de slag. Fortsätt sedan färden till kuststaden Essaouira. Staden är rena himlen för artister och handarbeten finner du i oändligt antal. Här äter du underbar nyfångad fisk som ofta tillagas framför ögonen på dig. Stranden är lång och erbjuder vindsurfing, kitesurfing samt kamel, häst och cykelutflykter. Avsluta resan i Atlasbergen. Bo på Kasbah Du Toubkal – ett marockanskt bergshotell med den bästa takterrassutsikten i norra Afrika! Condé Nest Traveller omnämner hotellet som ett av världens bästa "Mountain retreat" och det är precis vad det är. Faktum är att utsikten är så spektakulär att det är föga förvånande att Martin Scorsese andvände platsen till sin film"Dalai Lama". Med oändliga vandringsleder utanför din dörr och med din egen guide kan du vandra till Kasbahs trebäddslodge i den avlägsna Azzadendalen. För mer information och bokning, gå in på Ecolyx.com

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

10 dagar ekoresa i Marocko - vandra, bada och fynda

2015-02-04
Kasbah i Atlasbergen
10 dagar i Marocko - vandra i Atlasbergen, fynda i Marrakesh och njut av havet i Essaouira!

Marocko är ett fascinerande och mytomspunnet land. Under tio dagar får du uppleva några av Marockos pärlor och dessutom bo på platser som bedriver sin verksamhet på ett hållbart sätt och tillsammans med lokalbefolkning (hur resan bidrar kan du läsa mer om i länken)

Din resa börjar i Marrakesh som är en plats man bara måste uppleva. Staden byggdes omkring 1300-talet och Koutoubia Mosquen vars vackra minaret dominerar skyline. Ett besök i medinan och de färgsprakande soukerna är ett måste, här kan du pruta på mattor, läderarbeten, smycken, lyktor och kryddor av alla de slag.

Fortsätt sedan färden till kuststaden Essaouira. Staden är rena himlen för artister och handarbeten finner du i oändligt antal. Här äter du underbar nyfångad fisk som ofta tillagas framför ögonen på dig. Stranden är lång och erbjuder vindsurfing, kitesurfing samt kamel, häst och cykelutflykter.

Avsluta resan i Atlasbergen. Bo på Kasbah Du Toubkal – ett marockanskt bergshotell med den bästa takterrassutsikten i norra Afrika! Condé Nest Traveller omnämner hotellet som ett av världens bästa "Mountain retreat" och det är precis vad det är. Faktum är att utsikten är så spektakulär att det är föga förvånande att Martin Scorsese andvände platsen till sin film"Dalai Lama". Med oändliga vandringsleder utanför din dörr och med din egen guide kan du vandra till Kasbahs trebäddslodge i den avlägsna Azzadendalen.

För mer information och bokning, gå in på Ecolyx.com
Källa: Ecolyx.com

Senaste nyheter