Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Rekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggning

https://www.klimatsmart.se/images/news/eon-tepesolceller250x156.jpg

De soliga sommarmånaderna gav E.ONs solcellskunder en rejäl skjuts i elproduktionen. TePes solcellsanläggning, som installerades av E.ON tidigare i år, har redan levererat mer el än hela den beräknade årsproduktionen. Allt fler företag väljer att investera i solceller, både för miljöns och ekonomins skull, och i Skåne finns numera ett antal riktigt stora solcellsanläggningar. En av dem är TePes anläggning som stod klar i början av året. Med sina 955 solpaneler är den Malmös största, tillika den största som E.ON installerat i Sverige. Varje år beräknas den producera cirka 220 000 kWh el, ett mål som i år redan är uppnått. – Den soliga sommaren har gett TePe en drömstart på elproduktionen och förutsatt att hösten blir en normalhöst för solel kommer anläggningen att producera cirka 10-15 procent mer än estimerat. Samma mönster, att sommaren har gett en god ”skörd” av solel, ser vi hos våra andra solcellskunder. Men faktum är att det även en svensk normalsommar finns mycket att vinna på att vara sin egen solelsproducent, säger Joakim Adgård, Director Corporate Energy Solutions E.ON. – Att satsa på solceller är en långsiktig investering, men vi är oerhört nöjda med att vår anläggning har fått en så fantastisk start. Under årets soliga sommarmånader har vi kunnat tillverka Sveriges mest sålda tandborste helt med hjälp av solenergi. Och detta är bara en del av vårt arbete för en hållbar utveckling – vi tar just nu de första stegen mot förnybara material i vårt tandborstsortiment, säger Joel Eklund, vd TePe. Den som satsar på solceller gör en investering för miljön och klimatet, men också för den egna plånboken. Många ser även fördelar med att vara mindre beroende av vad som händer på elmarknaden i stort, och allt vad den innebär med elprisfluktuationer, nätavgiftsförändringar och skattejusteringar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Rekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggning

2018-10-15
Malmös största solcellsanläggning
De soliga sommarmånaderna gav E.ONs solcellskunder en rejäl skjuts i elproduktionen. TePes solcellsanläggning, som installerades av E.ON tidigare i år, har redan levererat mer el än hela den beräknade årsproduktionen.

Allt fler företag väljer att investera i solceller, både för miljöns och ekonomins skull, och i Skåne finns numera ett antal riktigt stora solcellsanläggningar. En av dem är TePes anläggning som stod klar i början av året. Med sina 955 solpaneler är den Malmös största, tillika den största som E.ON installerat i Sverige. Varje år beräknas den producera cirka 220 000 kWh el, ett mål som i år redan är uppnått.

– Den soliga sommaren har gett TePe en drömstart på elproduktionen och förutsatt att hösten blir en normalhöst för solel kommer anläggningen att producera cirka 10-15 procent mer än estimerat. Samma mönster, att sommaren har gett en god ”skörd” av solel, ser vi hos våra andra solcellskunder. Men faktum är att det även en svensk normalsommar finns mycket att vinna på att vara sin egen solelsproducent, säger Joakim Adgård, Director Corporate Energy Solutions E.ON.

– Att satsa på solceller är en långsiktig investering, men vi är oerhört nöjda med att vår anläggning har fått en så fantastisk start. Under årets soliga sommarmånader har vi kunnat tillverka Sveriges mest sålda tandborste helt med hjälp av solenergi. Och detta är bara en del av vårt arbete för en hållbar utveckling – vi tar just nu de första stegen mot förnybara material i vårt tandborstsortiment, säger Joel Eklund, vd TePe.

Den som satsar på solceller gör en investering för miljön och klimatet, men också för den egna plånboken. Många ser även fördelar med att vara mindre beroende av vad som händer på elmarknaden i stort, och allt vad den innebär med elprisfluktuationer, nätavgiftsförändringar och skattejusteringar.
Källa: EON

Senaste nyheter