Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Vegansk burgare för köttälskare

https://www.klimatsmart.se/images/news/axfood-veganburgare250x156.jpg

En växtbaserad, blödande burgare som uppfyller köttälskarens alla krav på en riktigt bra burgare. Nu lanseras Garant Juicy Vegan Burger i Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och Axfood Snabbgross butiker. Burgaren är saftig med köttig textur och blöder av rödbetssaft. Den är vegansk, men vänder sig i första hand till den som gillar kött och som vill minska sin köttkonsumtion för miljöns och hälsans skull. Juicy Vegan Burger är en innovation från Urban Deli, som 15 juni i år blev först i Sverige med en blödande vegansk burgare. Genom samarbetet mellan Garant och Urban Deli blir Garant först i dagligvaruhandeln, och innovationen når en större marknad, när Garant lanserar den som djupfryst i Axfoods butikskedjor med start vecka 38. – Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling. Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood. Ett tiotal Willys-butiker kommer att sälja Juicy Vegan Burger bland frysta hamburgare, övriga bland frysta vegetariska produkter. I Hemköp kommer burgaren i många fall att säljas i båda avdelningarna genom satsningen Variera med vego där vegetarisk mat placeras bredvid kött i butikerna. Burgaren är fri från soja och är hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Den går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. Priset i butik blir cirka 60-65 kr/paket (500 gram).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Vegansk burgare för köttälskare

2018-09-19
Garant Juicy Vegan Burger
En växtbaserad, blödande burgare som uppfyller köttälskarens alla krav på en riktigt bra burgare. Nu lanseras Garant Juicy Vegan Burger i Willys, Hemköp, Mat.se, Tempo och Axfood Snabbgross butiker.

Burgaren är saftig med köttig textur och blöder av rödbetssaft. Den är vegansk, men vänder sig i första hand till den som gillar kött och som vill minska sin köttkonsumtion för miljöns och hälsans skull.

Juicy Vegan Burger är en innovation från Urban Deli, som 15 juni i år blev först i Sverige med en blödande vegansk burgare. Genom samarbetet mellan Garant och Urban Deli blir Garant först i dagligvaruhandeln, och innovationen når en större marknad, när Garant lanserar den som djupfryst i Axfoods butikskedjor med start vecka 38.

– Detta är ett resultat av Urban Delis och Garants arbete med innovation med fokus på hållbarhet. Vi delar ambitionen om att bidra till hållbarhet genom produktutveckling. Nu tar vi nästa steg och ger fler möjlighet att testa burgaren, när den lyfts ut på en större marknad via våra butiker, säger Johan Neuman, chef för egna märkesvaror på Axfood.

Ett tiotal Willys-butiker kommer att sälja Juicy Vegan Burger bland frysta hamburgare, övriga bland frysta vegetariska produkter. I Hemköp kommer burgaren i många fall att säljas i båda avdelningarna genom satsningen Variera med vego där vegetarisk mat placeras bredvid kött i butikerna.

Burgaren är fri från soja och är hundra procent växtbaserad. Innehållet består bland annat av svamp, lök, rödbeta, vete och ärtprotein. Den går att steka och grilla och serveras med fördel medium rare. Priset i butik blir cirka 60-65 kr/paket (500 gram).
Källa: Axfood

Senaste nyheter