Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

OKQ8 branschbäst på hållbar utveckling

https://www.klimatsmart.se/images/news/bransh250x250.jpg

Sveriges konsumenter har svarat på hur hållbara de tycker att svenska varumärken är. För tredje året i rad uppfattar konsumenterna OKQ8 som bäst på miljöarbete och socialt ansvarstagande bland drivmedelsbolagen. Sustainable Brand Index (tidigare Sustainable Brands) är Sveriges största varumärkesundersökning om hållbarhet. I årets undersökning bedömdes totalt 228 varumärken av 9000 konsumenter. På första plats i kategorin drivmedelsvarumärken hamnade OKQ8 – som nu fått den utmärkelsen tre år i rad. - Svenska konsumenter anser att OKQ8 är det drivmedelsföretag som är bäst i Sverige på att ta miljöansvar och socialt ansvar. De har lyckats nå ut brett med sitt budskap och de konsumenter som mottagit budskapet har i stor utsträckning bedömt det som positivt, säger Erik Hedén på Sustainable Brand Insight. Tydlig profil och hållbarhetsfokus bakom förstaplatsen Rankningen baseras på frågor som ställts till konsumenter i Sverige kring hållbarhet kopplat till olika varumärken. Dels har konsumenterna fått svara på om de är medvetna om hur de olika företagen arbetar med hållbarhet och dels har de fått bedöma kvaliteten på företagens hållbarhetsarbeten. De två parametrarna har sedan vägts samman i ett index där OKQ8 plockade flest poäng av de sex drivmedelsbolag som bedömts. I den totala bedömningen över Sveriges mest hållbara varumärken 2013 är OKQ8 på plats 40 av totalt 228 varumärken i olika branscher. - Vi arbetar aktivt för att göra det enklare för bilister att göra mer hållbara val. Det känns bra att vårt arbete med miljö- och sociala ansvarsfrågor når ut och uppskattas. Samtidigt verkar vi inom en bransch där det fortfarande finns mycket att göra. Men vi ser utmärkelsen som ett bevis på att vi gör rätt saker i vår strävan mot en mer hållbar bilism, säger Daniel Slorafoss, hälsa, miljö och säkerhetschef på OKQ8. För mer information, kontakta: Daniel Slorafoss, Head of SSHE, 070-268 00 16, daniel.slorafoss@okq8.se Carolina Rössner, Head of Communication, 070- 268 00 95, press@okq8.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

OKQ8 branschbäst på hållbar utveckling

2013-05-06
Sveriges konsumenter har svarat på hur hållbara de tycker att svenska varumärken är. För tredje året i rad uppfattar konsumenterna OKQ8 som bäst på miljöarbete och socialt ansvarstagande bland drivmedelsbolagen.

Sustainable Brand Index (tidigare Sustainable Brands) är Sveriges största varumärkesundersökning om hållbarhet. I årets undersökning bedömdes totalt 228 varumärken av 9000 konsumenter. På första plats i kategorin drivmedelsvarumärken hamnade OKQ8 – som nu fått den utmärkelsen tre år i rad.

- Svenska konsumenter anser att OKQ8 är det drivmedelsföretag som är bäst i Sverige på att ta miljöansvar och socialt ansvar. De har lyckats nå ut brett med sitt budskap och de konsumenter som mottagit budskapet har i stor utsträckning bedömt det som positivt, säger Erik Hedén på Sustainable Brand Insight.

Tydlig profil och hållbarhetsfokus bakom förstaplatsen
Rankningen baseras på frågor som ställts till konsumenter i Sverige kring hållbarhet kopplat till olika varumärken. Dels har konsumenterna fått svara på om de är medvetna om hur de olika företagen arbetar med hållbarhet och dels har de fått bedöma kvaliteten på företagens hållbarhetsarbeten. De två parametrarna har sedan vägts samman i ett index där OKQ8 plockade flest poäng av de sex drivmedelsbolag som bedömts. I den totala bedömningen över Sveriges mest hållbara varumärken 2013 är OKQ8 på plats 40 av totalt 228 varumärken i olika branscher.

- Vi arbetar aktivt för att göra det enklare för bilister att göra mer hållbara val. Det känns bra att vårt arbete med miljö- och sociala ansvarsfrågor når ut och uppskattas. Samtidigt verkar vi inom en bransch där det fortfarande finns mycket att göra. Men vi ser utmärkelsen som ett bevis på att vi gör rätt saker i vår strävan mot en mer hållbar bilism, säger Daniel Slorafoss, hälsa, miljö och säkerhetschef på OKQ8.

För mer information, kontakta:
Daniel Slorafoss, Head of SSHE, 070-268 00 16, daniel.slorafoss@okq8.se
Carolina Rössner, Head of Communication, 070- 268 00 95, press@okq8.se.
Källa: OKQ8

Senaste nyheter