Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Nytt rekord för Earth Hour i år

https://www.klimatsmart.se/images/news/wwf150x150.jpg

Även i år var svenskarna världsbäst på att släcka ljuset under klimatmanifestationen Earth Hour. Enligt SIFO släckte 55 procent av Sveriges befolkning en timme under lördagkvällen 31 mars – en ökning med 3 procent jämfört med förra året. Speciellt engagerade är yngre människor och kvinnor. Earth Hour nådde ett nytt globalt rekord med deltagare från 152 länder. Cirka 6 900 städer var med och släckte, vilket är en ökning med 30 procent. – Det är verkligen hoppingivande att så många agerar. Earth Hour är ett tillfälle till gemenskap och en signal till makthavarna att göra kraftfulla åtgärder för klimatet. Vi vill stärka människor i deras klimatengagemang och visa att det att det mitt bland alla larmrapporter faktiskt även finns segrar att fira, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén. Fler kommuner anslöt sig till manifestationen – 220 i år jämfört med 200 år 2011. 140 arrangemang gick av stapeln jämfört med ett 100-tal året innan. En majoritet av kommunerna spred också information om klimatfrågan i samband med Earth Hour. Också skolorna var mycket aktiva under kampanjen. En överväldigande majoritet (80 procent) av de anmälda skolorna jobbade även med WWFs utbildningsmaterial kring Earth Hour. Enligt 9 av 10 lärare har elevernas kunskap om klimatfrågor ökar tack vare skolornas medverkan. De har bland annat arbetat intensivt med att ta fram sina egna miljöfrågor och uppvaktat lokala politiker. Många av de som deltar gör mer än att bara släcka lyset. Årets Earth Hour- manifestation var inriktad på att få folk att utmana varandra i miljöfrågor genom att cykla och åka kollektivt istället för att ta bilen, att äta mer vegetariskt och att sänka värmen hemma. För mer information, kontakta: Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, 0705-65 45 15 Barbara Evaeus, klimatkommunikatör, WWF, 070-39 39 030 Marie von Zeipel, WWF, 070-629 10 77.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Nytt rekord för Earth Hour i år

2012-04-23
Även i år var svenskarna världsbäst på att släcka ljuset under klimatmanifestationen Earth Hour. Enligt SIFO släckte 55 procent av Sveriges befolkning en timme under lördagkvällen 31 mars – en ökning med 3 procent jämfört med förra året. Speciellt engagerade är yngre människor och kvinnor.

Earth Hour nådde ett nytt globalt rekord med deltagare från 152 länder. Cirka 6 900 städer var med och släckte, vilket är en ökning med 30 procent.

– Det är verkligen hoppingivande att så många agerar. Earth Hour är ett tillfälle till gemenskap och en signal till makthavarna att göra kraftfulla åtgärder för klimatet. Vi vill stärka människor i deras klimatengagemang och visa att det att det mitt bland alla larmrapporter faktiskt även finns segrar att fira, säger WWFs generalsekreterare Håkan Wirtén.

Fler kommuner anslöt sig till manifestationen – 220 i år jämfört med 200 år 2011. 140 arrangemang gick av stapeln jämfört med ett 100-tal året innan. En majoritet av kommunerna spred också information om klimatfrågan i samband med Earth Hour.

Också skolorna var mycket aktiva under kampanjen. En överväldigande majoritet (80 procent) av de anmälda skolorna jobbade även med WWFs utbildningsmaterial kring Earth Hour. Enligt 9 av 10 lärare har elevernas kunskap om klimatfrågor ökar tack vare skolornas medverkan. De har bland annat arbetat intensivt med att ta fram sina egna miljöfrågor och uppvaktat lokala politiker.

Många av de som deltar gör mer än att bara släcka lyset. Årets Earth Hour- manifestation var inriktad på att få folk att utmana varandra i miljöfrågor genom att cykla och åka kollektivt istället för att ta bilen, att äta mer vegetariskt och att sänka värmen hemma.

För mer information, kontakta:
Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, 0705-65 45 15
Barbara Evaeus, klimatkommunikatör, WWF, 070-39 39 030
Marie von Zeipel, WWF, 070-629 10 77.
Källa: WWF

Senaste nyheter