Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänlig ogrässkärare i VM i plöjning

https://www.klimatsmart.se/images/news/ograsskarare250x160.jpg

Efter att drivit sitt jordbruk i 20 år och sista 10 åren som ekologiskt har Jonas Carlsson utvecklat en mekanisk, modern och innovativ ogrässkärare för att lösa utmaningarna med sitt eget jordbruk som han vill skall vara ekologiskt och giftfritt. Det var också det som gav namnet JustCommonSense, eller vanligt sunt bondförnuft helt enkelt säger Jonas. Mitt mål har alltid varit att utveckla jordbruket på min egen gård, där miljövänligt och ekologisk är ledord. – Sedan 2008 har Tomas Svensson, ekologisk spannmålsodlare i Sala använd ogrässkäraren CombCut, efter att ha förlorat kampen mot tisteln och ogräset med röjsågen, sökte jag andra lösningar och hittade Jonas genom SLU med ogrässkäraren CombCut, och nu är jag övertygad att iden med innovation att skära tisteln nere i grödan fungerar och drar nytta av grödans konkurrens effekt, märker jag att fler och fler spannmålsodlare intresserar sig för ogrässkäraren CombCut. – Utvecklingen av Ogrässkären CombCut har skett under många år och supporterats av många partner som LRF Innova, Länsstyrelsen Blekinge, Almi, SLU Ekoforsk, Alnarp Innovation, Blekinge Business Incubator och nu finns JustCommonSense med i CleantechInn Sweden som medlem där bra stöd och resurser bidrar till utvecklingen av Ogrässkäraren. CombCut är patenterad och skyddad. – Vi märker att Intresset och behovet för just ekologiska odlade grödor ökar för ett långsiktigt och hållbart jordbruk med metoder som inte förstör och utarmar våra näringsrika och mullhaltiga jordar. Så timingen för en innovativ mekanisk ogräsbekämpning som Just Common Sense ligger helt rätt och har en stor potential för ett ekologisk hållbart jordbruk utan gifter och kemikalier säger Lars Ling. – JustCommonSense har även uppmärksammats ordentligt den senaste tiden som en av Nordens topp 25 innovativa företag inom Nordic CleanTech Open och presenterades i London nyligen samt deltar i Köpenhamn 13-14 april på CleanTech Capital Day, vilket känns hedrande och som ett kvitto på att vi gör rätt och bra saker säger Jonas. För information, kontakta: Jonas Carlsson, JustCommonSense, 070-957 33 30 Jonas@justcommonsense.eu Tomas Svensson, ekologisk spannmålsodlare, 070-511 44 26, stsvensson@sheab.net Lars Ling, CleanTech Region, 072-740 66 06, lars.ling@cleantechregion.com.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänlig ogrässkärare i VM i plöjning

2011-05-16
Efter att drivit sitt jordbruk i 20 år och sista 10 åren som ekologiskt har Jonas Carlsson utvecklat en mekanisk, modern och innovativ ogrässkärare för att lösa utmaningarna med sitt eget jordbruk som han vill skall vara ekologiskt och giftfritt. Det var också det som gav namnet JustCommonSense, eller vanligt sunt bondförnuft helt enkelt säger Jonas. Mitt mål har alltid varit att utveckla jordbruket på min egen gård, där miljövänligt och ekologisk är ledord.

– Sedan 2008 har Tomas Svensson, ekologisk spannmålsodlare i Sala använd ogrässkäraren CombCut, efter att ha förlorat kampen mot tisteln och ogräset med röjsågen, sökte jag andra lösningar och hittade Jonas genom SLU med ogrässkäraren CombCut, och nu är jag övertygad att iden med innovation att skära tisteln nere i grödan fungerar och drar nytta av grödans konkurrens effekt, märker jag att fler och fler spannmålsodlare intresserar sig för ogrässkäraren CombCut.

– Utvecklingen av Ogrässkären CombCut har skett under många år och supporterats av många partner som LRF Innova, Länsstyrelsen Blekinge, Almi, SLU Ekoforsk, Alnarp Innovation, Blekinge Business Incubator och nu finns JustCommonSense med i CleantechInn Sweden som medlem där bra stöd och resurser bidrar till utvecklingen av Ogrässkäraren. CombCut är patenterad och skyddad.

– Vi märker att Intresset och behovet för just ekologiska odlade grödor ökar för ett långsiktigt och hållbart jordbruk med metoder som inte förstör och utarmar våra näringsrika och mullhaltiga jordar. Så timingen för en innovativ mekanisk ogräsbekämpning som Just Common Sense ligger helt rätt och har en stor potential för ett ekologisk hållbart jordbruk utan gifter och kemikalier säger Lars Ling.

– JustCommonSense har även uppmärksammats ordentligt den senaste tiden som en av Nordens topp 25 innovativa företag inom Nordic CleanTech Open och presenterades i London nyligen samt deltar i Köpenhamn 13-14 april på CleanTech Capital Day, vilket känns hedrande och som ett kvitto på att vi gör rätt och bra saker säger Jonas.

För information, kontakta:
Jonas Carlsson, JustCommonSense, 070-957 33 30 Jonas@justcommonsense.eu
Tomas Svensson, ekologisk spannmålsodlare, 070-511 44 26, stsvensson@sheab.net
Lars Ling, CleanTech Region, 072-740 66 06, lars.ling@cleantechregion.com.

Senaste nyheter