Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Annas Hembageri är Årets Hållbara Cafe

https://www.klimatsmart.se/images/news/krav-annashembageri250x164.jpg

KRAV-certifierade Annas Hembageri i Mariefred utsågs till Årets Hållbara Café på White Guide Cafés prisutdelning i Göteborg. Annas Hembageri är ett av fyra nya KRAV-certifierade caféer som finns med i årets guide. – För oss har det alltid varit självklart med ekologiska och rena obesprutade råvaror. Att KRAV-certifiera sig var inte krångligt alls, säger Anna Schweitz som är bagare och ägare av Annas Hembageri. Annas Hembageri vann utmärkelsen Årets hållbara café den 14 maj med motiveringen: För att med "mormors-regeln" i bakhuvudet leverera urgoda bakverk som bakats med kompromisslöst och medvetet råvarufokus och kryddats med många nypor kärlek. Priset delas ut i samarbete med KRAV. – Vårt pris går till ett KRAV-certifierat café som har ett helhetstänk kring ekologiska råvaror och hållbarhet. Att fika ska vara gott både för hjärtat och magen, det är roligt att få uppmärksamma Annas Hembageri som gör det där lilla extra, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV. Annas Hembageri har visat att man kan bli ännu bättre på inköp av ekologiska och KRAV-märkta livsmedel och därmed gå upp i certifieringsnivå. – Vi är öppna mot våra kunder och berättar gärna hur vi bakar och vilka ingredienser vi använder. Att råvarorna kan smaka olika från skörd till skörd är just charmen med ekologiskt, menar Anna Schweitz. Flera av årets KRAV-certifierade caféer i guiden ligger på certifieringsnivå 2 av 3, vilket betyder att minst 50 procent av det totala inköpsvärdet består av godkända livsmedel*.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Annas Hembageri är Årets Hållbara Cafe

2018-05-17
Annas Hembageri Årets Hållbara Café
KRAV-certifierade Annas Hembageri i Mariefred utsågs till Årets Hållbara Café på White Guide Cafés prisutdelning i Göteborg. Annas Hembageri är ett av fyra nya KRAV-certifierade caféer som finns med i årets guide.

– För oss har det alltid varit självklart med ekologiska och rena obesprutade råvaror. Att KRAV-certifiera sig var inte krångligt alls, säger Anna Schweitz som är bagare och ägare av Annas Hembageri.

Annas Hembageri vann utmärkelsen Årets hållbara café den 14 maj med motiveringen:

För att med "mormors-regeln" i bakhuvudet leverera urgoda bakverk som bakats med kompromisslöst och medvetet råvarufokus och kryddats med många nypor kärlek.

Priset delas ut i samarbete med KRAV.

– Vårt pris går till ett KRAV-certifierat café som har ett helhetstänk kring ekologiska råvaror och hållbarhet. Att fika ska vara gott både för hjärtat och magen, det är roligt att få uppmärksamma Annas Hembageri som gör det där lilla extra, säger Cecilia Lenbäck, Affärsområdeschef Livsmedel på KRAV.

Annas Hembageri har visat att man kan bli ännu bättre på inköp av ekologiska och KRAV-märkta livsmedel och därmed gå upp i certifieringsnivå.

– Vi är öppna mot våra kunder och berättar gärna hur vi bakar och vilka ingredienser vi använder. Att råvarorna kan smaka olika från skörd till skörd är just charmen med ekologiskt, menar Anna Schweitz.

Flera av årets KRAV-certifierade caféer i guiden ligger på certifieringsnivå 2 av 3, vilket betyder att minst 50 procent av det totala inköpsvärdet består av godkända livsmedel*.

Totalt har 20 KRAV-certifierade caféer kvalificerat sig till nya White Guide Café. Här finns hela listan över KRAV-certifierade caféer i guiden: www.krav.se/white-guide-cafe

*Godkända livsmedel betyder i detta sammanhang KRAV-märkta, ekologiska eller produkter från certifierat hållbart fiske. Minst 50% av godkända livsmedel ska utgöras av KRAV-märkta produkter.
Källa: KRAV

Senaste nyheter